Kamu a Pepsi szupersikeres autós videója

2013.03.21. 10:10

Pár nap alatt 28 millió YouTube-os megtekintést és több mint kétmillió facebookos megosztást ért el a Pepsi legújabb vírusvideója, ezzel pillanatok alatt a minden idők legtöbbet megosztott közösségi médiás videóit rangsoroló lista élmezőnyébe került. A videón Jeff Gordon autóversenyző, négyszeres NASCAR-bajnok és háromszoros Daytona 500-győztes állít be elmaszkírozva egy használtautó-kereskedéshez, hagyja rábeszélni magát, hogy kipróbáljon egy 2009-es Chevy Camarót, és ami ezután következik, azt jobb, ha mindenki inkább megnézi magának:


A videó váratlan, hatalmas sikert aratott, és ami a cég számára különösen fontos, a nagy rivális Coca-Cola reklámjainál is sokkal népszerűbb lett a neten. Aztán a Jalopnik autós blog leleplezte, hogy úgy kamu az egész, ahogy van, a halálra rémisztett kereskedő valójában színész, és Gordon helyett egy kaszkadőr vezeti az autót (a közkeletű vicc szerint a NASCAR-pilóták amúgy is csak egy irányba tudnak kanyarodni).

A gyanús jelek között szerepelt, hogy 2009-es Camaro valójában nem is létezik, és az autóbelső is egy 2013-as modellé, egy plusz pohártartóval, ami eredetileg nincs egyetlen Camaro-modellben sem, a videóban azonban fontos szerepet kap, ide teszi a főszereplő a rejtett kamerát tartalmazó kólás dobozt. Az is gyanús, hogy az autó parkolóhelyénél ronda fekete féknyomok éktelenkednek, mintha a csikorgó kerekekkel való elindulást többször is felvették volna. Ráadásul egyetlen másodpercre sem látszik úgy Gordon, hogy az autót vezetné, csak beszélget, beszáll, kiszáll, de a valódi sofőrt sosem látjuk. A Jalopnik végül kiderítette, hogy a kereskedésnek, ahol a videót forgatták, nincs is Steve nevű alkalmazottja, egy helyi lap pedig megtalálta azt a kaszkadőrt, aki az autós mutatványokat végigcsinálta.  • Hírek
  • Hírek