Véres gyilkosság a Google Maps képein?

2013.04.17. 10:26
17 hozzászólás

Pár nap alatt körbefutotta az internetet az a kép, amit egy Reddit-olvasó fedezett fel a Google Mapset böngészve. A felvételen egy holland közpark stégje látszik, amin látszólag épp egy hullát készülnek a csatornába dobni, a jelenetet pedig egy durva vércsík vezeti fel, amit a parkból a stég végéig vonszolt hulla húzott maga után.

A képet látva még a legkétkedőbbek is azonnal rosszra gondolnak. Vajon a híres holland maffia csinál ki éppen valakit? De ha megnézzük a képet, vajon nem válunk-e mi is szemtanúvá?

original.png

De azzá válunk, azonban ezúttal semmi törvénybe ütközőt nem látunk. A 2009-ben készült képbe kis képzelőerővel (kicsit kevesebbel, mint ami a véres gyilkosság elképzeléséhez kell) belelátható az, ami valójában történhetett. A csíkot nem egy hulla húzta, hanem egy kutya, ami megfürdött a csatornában, a stégen álló gazdájához futott, és megrázta magát, a közben szétfröcskölt víz pedig sötétebb barnára áztatta a stég fapadlóját. Emiatt néz ki úgy a környék, mintha akciófilmet forgattak volna a stégen.

Ha egy kicsit feljebb emeljük a kamera nézőpontját, látszik, hogy a stég amúgy sem túl jó hely arra, hogy véres hullákat hajigáljanak róla a maffiózók, egy közeli hídon például épp gyanútlan kerékpárosok hajtanak át. Persze lehet, hogy őket is meggyilkolták a gengszterek, csak a Google műholdja akkor már messze járt.

gyilkossag

A Google Maps általában is kiváló forrása a hoaxoknak, a közelmúlt egyik legemlékezetesebb esete az volt, mikor a netezők azon vitatkoztak napokig, hogy vajon a felvételeket készítő autó elgázolt egy ártatlan szamarat, vagy az állat megúszta a találkozást a járművel, ami lassan talán a magyar városokat is elkezdi feltérképezni.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?