Ingyen adnák az Amazon mobilját?

2013.09.09. 11:50

Az Amazon mobilja az egyik legrégebbi visszatérő pletyka, időről időre felkapják a szakírók és találgatnak, mikor lép a piacra a világ legnagyobb online kiskereskedelmi cége. Hétvégén Jessica E. Lessin, a Wall Street Journal korábbi újságírója írta meg értesüléseit. Ez önmagában nem is lenne érdekes, hiszen a leendő mobilról már nagyon sokan leírták, hogy most már egészen biztosan be fogják jelenteni. Lessin újdonsága abban állt, hogy azt állította, az Amazon mobilja ingyenes lesz.

Vagyis a cég megint egy teljesen új modellel száll harcba a már-már telített piacon. Egy átlagos mobillal ugyanis nem lenne érdemes megjelenni, az Amazon mobiljának igazán nagyot kellene szólnia, és mi szólhat nagyobbat, minthogy ingyen adják.

A feltételezés szerint nem szolgáltatókon keresztül árulnák a telefont. Valamilyen módon az Amazonhoz kötnék a felhasználókat, hogy keressenek is rajta, például az Amazon Prime szolgáltatás előfizetéséhez kötnék a mobilt.

Nem lenne teljesen szokatlan a cégtől a drasztikus árazási politika, hiszen a Kindle e-könyv-olvasókkal és a Kindle Fire tabletekkel is elárasztották a piacot csupán azzal, hogy jóval a konkurencia alatti áron adták a készülékeket. Mindkét piacon végérvényesen megváltoztatták, az olvasók piacán kevesen tudnak labdába rúgni mellettük, a tabletek piacán is az ő hatásukra jelentek meg a megfizethető árú, kisebb héthüvelykes gépek.

Egy gond van a fenti elmélettel, hogy úgy tűnik, nem igaz. Az Amazon legalábbis cáfolta az újságíró értesüléseit. Azt mondják, hogy nem fognak idén mobilt bemutatni. Ha a jövőben valamikor ezt teszik, akkor sem ingyen adják majd a készüléket.

Legutóbb a Wall Street Journal írt arról, hogy az Amazon okostelefonokon dolgozik. Azt állították, hogy nem is egy, hanem rögtön két készüléket dolgozik a cég, a csúcskategóriás modell szemüveg nélküli 3D-élményt is nyújtana. De írtak egy alsókategóriás modellről is.

Eddig azonban semmi jelen annak, hogy tényleg mobilt terveznek piacra dobni az Amazon. A cég telefonjainak az Androiddal kellene elsősorban versenyeznie a csúcskategóriában és az alsókategóriában is. Igazán nagyot kellene dobnia, hogy jelentős részesedést tudjon kihasítani. Valószínűleg ezért késlekedik még mindig a piacra lépéssel.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Hírek