Reed halálhírét hamisították

2013.10.27. 20:58
Az internetes médiatartalmak, köztük hoaxok elemzésével foglalkozó Mediamass október 27-én megírta, hogy csak hoax Lou Reed halálhíre, hiába terjed a Facebookon, ez is csak egy újabb, hamis celebhalál. Hazudnak.

A mediamass.net előre hamisítja a híres személyek halálhírének hoaxát (azaz hamisítványát): úgy csinálnak, mintha valaki nem halt volna meg, csak elterjesztették volna a halálhírét. Ez különösen visszás, amikor viszont tényleg meghal valaki, ekkor az oldalon úgy tűnik, mintha nem halt volna meg. Saját oldalukon péládul azt írják, hogy a náluk megjelent, Lou Reed haláláról szóló cikk hibás, és hamis volt a sztori, a zenész nem halt meg. 

A valóság akkor derül ki, ha rákeresünk az oldalon használt szófordulatokra: a Mediamass sablonszöveggel dolgozik, és előre elkészítették rengeteg híres ember halálának hoaxát, bármi értelme is legyen ennek. A valójában nem elhunytak közül az oldal szerint halott például Nicolas Cage, Jackie Chan vagy éppen Will Smith is, ráadásul az összes cikkben undorító módon szerepel az éppen aktuális dátum, ahol leírják, hogy mégis hamis volt a hír. 

A Reed hamis halálhíréről szóló oldalt elárasztották a gyászoló rajongók, akik hozzászólásokkal ekézik ezt a minősíthetetlen médiaterméket.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport