Tényleg lebetonozták az Akvárium tetejét?

2013.12.31. 13:00

Karácsony után kezdett terjedni egy blogposzt, hogy lebetonozták a régi Gödör, most Akvárium klub plafonjában lévő medencét az Erzsébet téren. Erre állítólag azért volt szükség, hogy márciustól több hely legyen nagyon drága pálinkákat meg designcuccokat árulni. Azt írja a szerző, hogy ezzel elpusztult a Szabadság térplasztika is, ami régen elvileg a víz felszínén úszott, de én például korábban sem láttam soha.


Általában ilyesmit annyival le lehet ellenőrizni, hogy valakit leküldünk körülnézni a Deák térre. Viszont most le van zárva az egész terület, és még ha sikerülne is valakinek benézni a takaróelemek között, csak egy nagy, fehér sátrat látna, ami befedi az egész medencét.

Viszont az Akvárium klubban és a kivitelezőnél is van telefon, úgyhogy felhívtuk őket. Az Akvárium programszervezője azt mondta, hogy nem ők végzik a felújítást, de nem hallottak róla, hogy lebetonozták volna a tetőt. Viszont a korábbi beázást tényleg megjavítják.

Megkérdeztük a kivitelező Erzsébet Vagyonkezelő Kft-t is. Ők annyit árultak el, hogy

  • október 7-e óta tart a felújítás,
  • folyamatosan tart a felújítás október 7-e óta
  • október 7-től fél évig, márciusig tart a felújítás folyamatosan
  • az október 7-től fél éven keresztül folyamatosan tartó felújítás után pont úgy néz majd ki az Erzsébet tér, mint a látványterveken, amelyeken látszik a medence is.

A biztonság kedvéért ezután külön ki is mondták, hogy ez azt jelenti, hogy lesz medence és térplasztika az átadás után is, és most, illetve egyáltalán a felújítás egyik fázisában sem betonozzák le a medencét.  • Tippek
  • Babaváró hitel