Megtalálták Attila sírját?

2014.03.27. 11:56

Egy épülő budapesti híd alapozásakor megtalálták a Duna közelében Attila király sírját – hazudta a World News Daily Report. A fővárosban ugyanis semmilyen híd nem épül. Ebből persze nem következik, hogy a sírt nem találhatták meg; Albrecht Rümschtein, az ELTE kutatója például eszméletlennek tartja a felfedezést.

Rümschtein azt nyilatkozta, hogy rengeteg lócsontot találtak a sír mellett, ahogy tradicionális hun eszközökre és fegyverekre is rábukkantak. Sőt, megtalálták Attila kardját, a Szkíták Szent Fegyverét, ami meteorvasból készült. Attila ezt a kardot állítólag Marstól, a háború istenétől kapta, de ezt se a független hírügynökségek, se Mars isten nem erősítette meg.

Rümschtein szerint nagy valószínűséggel Attila sírjára bukkantak, de további vizsgálatok szükségesek, hogy ezt biztosra mondhassák. Ahhoz elég egy öt másodperces vizsgálat a Google-lel, hogy kiderüljön, Rümschtein nevű kutató nem dolgozik az ELTE-n.

Attila hun király egyébként 434-től 453-ig uralkodott. Eközben  a fél világ gyűlölte és rettegte, számos nyugat-európai országban Adolf Hitlerrel és Sztálinnal egyenrangú tömeggyilkos diktátorként tartják számon, és jelentősen hozzájárult a Római Birodalom meggyengüléséhez és összeomlásához.

És sokak szerint ő alapította Magyarországot.  • Hírek
  • Megtakarítás