Lájkvadászok öregítik Michael Schumachert

2014.05.06. 13:57

Ha a kedves olvasóban a lájkszivattyú szó olyan asszociációkat indít el, mint például a fospumpa, nem is jár messze az igazságtól. Az Érdekes Világ ugyanis közzétett egy képet Michael Schumacherről, aki egy síbaleset után kómába esett, és bár azóta már jobban van, még mindig nincs magánál. Mármint a valóságban, mert a Facebookon futótűzként terjedő álhír szerint már magánál van, csak megőszült és megöregedett. Az oldal videót is ígér, amin a magához tért Forma 1-legenda interjút ad, és amit csak az oldal lájkolása után kapunk meg. Vagyis hát dehogy kapunk, de akkor már mindegy.

A fotón látható, hogy Schumachernek olyan ráncos az arca, mint egy öregemberé, amit csak súlyosbít, hogy a megőszült hajából sem maradt sok. A hír természetesen nem igaz, és a kép is hamisítvány (pontosabban egy legalább 5-6 éves karikatúra). Schumacher finoman szólva sincs olyan állapotban, hogy interjút adjon, és sose nézett ki úgy, mint ezen a fotón.

Michael-Schumacher--23952

De mi értelme két kattintással lebuktatható kamuhíreket gyártani? Hát az, hogy az oldal az ígért Schumacher-interjú helyett a fotosoppolt képet nyomja az arcunkba, és a kötelező lájkolással meg is osztja azt a Facebookon. Így lehet, hogy mostanra több mint 50 ezren kattintották ezt a cikket, termelve a reklámbevételt a kamuhírekben utazó oldalnak.

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Ma is tanultam valamit 1-2-3-4-5

5 könyv
Több mint 600 meghökkentő, érdekes és tanulságos történet!

MEGVESZEM