Tényleg lefényképezték a testet elhagyó szellemet a halál pillanatában?

2015.06.16. 14:42
10 hozzászólás

Ötezer megosztás felett jár és valósággal felrobbantotta a magyar net ezoterikus bugyrait a jobb sorsra érdemes női lap, a Kiskegyed híre, miszerint egy orosz tudós egy speciális fényképezőgéppel megörökítette a pillanatot, amikor a halál pillanatában a lélek távozik a testből. Íme:

Az obligát kérdést (ha ez tényleg megtörtént volna, az miért egy magyar pletykamagazinban jelenne meg ahelyett hogy a teljes világsajtó ezzel foglalkozna?) hagyjuk is. Maga a kamuhír 2009 óta kering a neten, legutóbb 2013-ban volt egy komolyabb felfutása. Igazán nagy karriert sosem futott be, ugyanis nagyon könnyű lebuktatni: egy szál Google-keresés megmutatja, hogy a „bizonyíték” valójában egy Oscar Burriel nevű argentin fotóművész trükkös fényképe.

Burriel a maga eszközeivel valóban azt akarta megmutatni egy képi metaforában, hogy a lélek távozik a testből, de ha ezt tudományos bizonyítékként lehet felfogni, akkor tele van bizonyítékkal a Star Wars is a Halálcsillag meg az Erő létezésére. Nem is beszélve mondjuk ennek a képnek a potenciális tudományos jelentőségéről:

O9Bdn8M

Facebookos szkeptikus oldalak szerint a Kiskegyed nemrég váltott sávot, és receptekkel és szívmelengető történetekkel operáló Nők Lapja-klón létére a legrosszabb szabadonébredő ezoterikus-áltudományos mocsárba kanyarodott bele. A lapot a saját kommentelői is alaposan kiosztják a kamuhír alatt, de ez láthatóan nem okoz zavart az Erőben, ma már egy kórházi folyosón lefényképezett szellemkislány az aktuális szenzáció. És természetesen a rákot is gyógyítják, de hát ezekben a körökben ez már napi rutin.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?