Hamis képek és hírek terjednek a terrortámadás után

2017.05.23. 10:11

Megállíthatatlanul terjed egy kép a közösségi oldalakon Ariana Grandéról, amelyről azt állítják, hogy a hétfő éjszakai manchesteri terrortámadás után készült. A képen az énekes látható, ahogy kissé megviselten, magába roskadva ül.

A probléma a képpel, hogy nem a tegnapi robbantás után készült, hanem a Scream Queens (2015) nevű amerikai sorozatból vették le. Ez egy amerikai horrorvígjáték-sorozat, egy egyetemi elit lányszövetség mindennapjairól szól. Ariana Grande ebben vendégszerepelt egyszer. Az eredeti kép itt jelent meg még 2015-ben.

További hoaxok is terjednek. Az egyik ezek közül egy piros pólós kisfiúról szól, aki állítólag eltűnt a robbanás után. A fiú azonban egy modell, aki még 2014-ben egy Down-kórosokról szóló kampányban szerepelt.

Több jelentés érkezett arról is, hogy sokan álbarátokat keresnek, hogy megosztást generáljanak Twitter-fiókjukban. Egy olyan kép is terjed, amelyen állítólag az áldozatok vagy eltűnt tizenévesek szerepelnek, de a képen valójában youtuberek és a 4chan alapítói láthatók.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport