Átverés a Jóbarátok mozifilm előzetese

2018.01.23. 09:59
5 hozzászólás

Will Ferrell oldalán megjelent a Facebookon a Jóbarátok sorozatot folytató, idén áprilisban megjelenő mozifilm előzetese.

A fenti mondatból azonban csak ennyi igaz: a Facebookon megjelent. Valami. Egy álhír. Valójában:

  • Jóbarátok mozifilm nem készül
  • Nem Will Ferrell oldalán jelent meg az előzetes

A videó készítői már átnevezték a Facebook-oldalt, a Funny Inc. került Will Ferrell neve helyére. Persze ez már mindegy, ismét sikerült bebizonyítani, hogy a Facebook tökéletes platform a hazugságok terjesztésére.

A videót három nap alatt 56 milliószor tekintették meg, több mint hétszázezerszer megosztották, és nagyjából 600 ezren lájkolták.

Bár a Facebook azt állítja, hogy mindent megtesz az alhírek terjedése ellen, ennek pont az ellenkezőjét bizonyítja, ha rákeresünk angolul a "friends trailer" kulcsszavakra.

Képernyőfotó 2018-01-23 - 9.49.55.png

Nálunk a videós találatok alatt először két ismert hírportál cikke kerül elő, és ezek azt sugallják, hogy a hír igaz, „ez az a videó, amire mindenki várt”. Ami nettó hazugság, a Facebook tálalásában. 

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?