A crossushi úgy lett trendi étel, hogy nem is létezik

2018.02.23. 17:10

A croissant finom, a sushi is finom, és egyesek szerint a két étel kombinációja is finom. A világsajtó úgy felkapta a crossushi névre keresztelt étel sztoriját, hogy ebből a bizarr kreálmányból majdnem az év első gasztronómiai trendje lett.

A crossushi sztoriját a kaliforniai Mr. Holmes Bakehouse pékségig lehet visszavezetni, ahol mindig is szerettek furcsa dolgokkal kísérletezni. Egy apróságon mégis elbukott a crossushi, hiába írt róla az olasz, francia és holland lapokon kívül még a BBC is.

Soha senki sem kóstolta. Mert soha nem is létezett.

A Mr. Holmes Bakehouse étlapján volt ugyan egy California Croissant nevű tétel, lazaccal és tengeri hínárral megtöltve, szójaszósszal felszolgálva, ám ebben sohasem volt valódi sushi, és 2017 eleje óta nem árulják.

A pékség társalapítója, Aaron Caddel tavaly novemberben találkozott a crossushi első említésével gasztrobloggerek oldalán, és fogalma sincs, hogy ki találta ki ezt a nevet. Mindegyik történetet egy 2015-ös Instagram-fotóval illusztráltak.

Persze senki sem vette a fáradságot, hogy odatelefonáljon a pékségbe, és megkérdezze őket a péksüteményről. A Washington Post leplezte az álhírt, aminek Caddel nagyon örül, mert amióta világszerte írtak róluk, rengeteg vevővel kellett közölni a rossz hírt, hogy fölöslegesen zarándokoltak oda sushis croissantért.  • Tippek
  • Hírek