A crossushi úgy lett trendi étel, hogy nem is létezik

2018.02.23. 17:10
7 hozzászólás

A croissant finom, a sushi is finom, és egyesek szerint a két étel kombinációja is finom. A világsajtó úgy felkapta a crossushi névre keresztelt étel sztoriját, hogy ebből a bizarr kreálmányból majdnem az év első gasztronómiai trendje lett.

A crossushi sztoriját a kaliforniai Mr. Holmes Bakehouse pékségig lehet visszavezetni, ahol mindig is szerettek furcsa dolgokkal kísérletezni. Egy apróságon mégis elbukott a crossushi, hiába írt róla az olasz, francia és holland lapokon kívül még a BBC is.

Soha senki sem kóstolta. Mert soha nem is létezett.

A Mr. Holmes Bakehouse étlapján volt ugyan egy California Croissant nevű tétel, lazaccal és tengeri hínárral megtöltve, szójaszósszal felszolgálva, ám ebben sohasem volt valódi sushi, és 2017 eleje óta nem árulják.

A pékség társalapítója, Aaron Caddel tavaly novemberben találkozott a crossushi első említésével gasztrobloggerek oldalán, és fogalma sincs, hogy ki találta ki ezt a nevet. Mindegyik történetet egy 2015-ös Instagram-fotóval illusztráltak.

Persze senki sem vette a fáradságot, hogy odatelefonáljon a pékségbe, és megkérdezze őket a péksüteményről. A Washington Post leplezte az álhírt, aminek Caddel nagyon örül, mert amióta világszerte írtak róluk, rengeteg vevővel kellett közölni a rossz hírt, hogy fölöslegesen zarándokoltak oda sushis croissantért.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?