Álhír Törőcsik Mari levele Orbánhoz

2018.04.11. 14:32

Felbukkant a neten egy Törőcsik Marinak tulajdonított rövid, Orbán Viktornak címzett nyílt levél, amelyben a választások eredménye miatt érzett kudarcról panaszkodik, ám a színésznő nevében a Nemzeti Színház közölte, hogy ehhez a valótlansághoz nincs semmi köze.

A művésznő megdöbbenve értesült arról, hogy a nevében nyilatkozat jelent meg, amelyet nem ő adott

- írja a Nemzeti Színház közleménye.

Törőcsik Mari nevében arra kér a Nemzeti Színház mindenkit, hogy mellőzzék az ilyen írások megjelentetését, és a valótlanságot állító cikkeket távolítsák el.

Ez állt a hamis levélben:

“Tisztelt Orbán Viktor Úr, tisztelt Magyarok! 82 évvel és megannyi tapasztalattal a hátam mögött őszintén megrendített a mostani választások eredménye. Úgy hiszem, hogy az egész nemzet kudarca ez. Ugyan én már valószínűleg nem sokáig leszek e földön, de a gyermekimnek és a fiatalabb sorstársaimnak igenis számítani fog, ami most Április 8.-án történt.

Csalódottságom mérhetetlen, ennél már csak szívem szeretete a nagyobb. Őszintén kívánok ennek a nemzetnek irgalmat, kitartást és jobb időket. A történtek ellenére úgy hiszem, megérdemli. Ugyanezt szeretném kívánni Orbán Viktor Miniszterelnök Úrnak is, aki remélem egyszer felismeri, hogy hova is vezette hazánkat.

Maradok tisztelettel, T. Mari ”  • Tippek
  • Babaváró hitel