Vigyázzon, csalók a Díjnet nevében akarnak adatokat lopni

2018.06.07. 12:47
0 hozzászólás

FIGYELEM! Adathalász levél kering Ügyfeleink körében! A „Bejelentés” tárgyú, noreply@dijnet.hu e-mail címről érkező e-maileket nem a Díjnet Zrt. küldte. Saját adataitok védelmében NE kattintsatok a levélben lévő linkre! A megnyíló felületeken NE adjatok meg se bankkártya-, se más adatokat!

– írja Facebook-oldalán a népszerű e-számlakezelési szolgáltatást nyújtó cég.

Az adathalász próbálkozás hasonlít a telekomos változathoz, bár annyival ügyesebb annál, hogy ebben az esetben az emailcím első ránézésre akár validnak is tűnhet. A többi szokásos árulkodó jel viszont ezúttal is segíthet lebuktatni a csalást: a link, amelyre a levél kéri, hogy kattintsunk az adataink megadásához, nem a dijnet.hu tartományra mutat, tehát bizonyosan semmi köze a céghez. "Óvatosságra int emellett a magyartalan megfogalmazás, a nyelvtani hibák, az idegen vagy szokatlan tartalom is" – írja a cég.

Érdemes azt is megjegyezni, hogy a Díjnet nemhogy emailben nem kér soha bankkártyaadatokat (ahogy semelyik másik valódi cég sem), de még csak a regisztrációnál se kell nekik ezeket megadni, mert nem is tárolnak ilyesmit. A cég ügyfeleinek az OTP Bank bonyolítja a fizetéseket, az ő saját rendszerük látja csak a bankkártyák adatait.

A Díjnet, amint ilyen és ehhez hasonló visszaélést észlel, azonnal megteszi a szükséges biztonsági intézkedéseket, és kezdeményezi az érintett IP-cím(ek) letiltását

– írja közleményében a cég.

A Díjnet nevével visszaélő csalási kísérlet alig egy nappal azután bukkant fel, hogy megint terjedni kezdett a Wizz Air-es adathalász akció, amely egyszer már tavaly ősszel is körbejárta a magyar netet.

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
Vigyázzon, csalók a Díjnet nevében akarnak adatokat lopni

Ha látszólag a cégtől kap emailt, amiben a bankkártyája adatait kérik, ne kattintson a linkre!

122 · Jun 07, 2018 12:47pm Tovább a kommentekhez
Facebook Comments

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?