Nem igaz, hogy a Kínában jártak nem vehetnek fel tárgyakat az egyetemen

2020.02.03. 15:32 Módosítva: 2020.02.03. 15:32

A közösségi médiában gyorsan terjednek az ehhez hasonló pletykák:

Sziasztok! A párom a Corvinuson tanul és ma van tárgyfelvétel, egy 2 kérdésből álló kérdőív előzi meg a belépést (a Neptun emiatt is összeomlott többször is nekik... és a szokásos 2 órás szívás 3-4 órára módosult) hogy járt e mostanában külföldön. Na de ami a vérlázító! Pár diákot korona vírus gyanússá tesz a rendszer és letiltja a félévről!!!

Az állítást egy rendkívül rossz minőségű fotó hivatott alátámasztani, amelyen látszólag egy, az egyetemi tantárgyfelvételt szervező Neptun rendszerből származó hibaüzenet látható. A figyelmeztetés szerint az illető koronavírus-fertőzöttséggel gyanúsítható, ezért a rendszer nem tudja fogadni jelentkezését.

A kép egyes bejegyzések állítása szerint az ELTE, más posztokban a Budapesti Corvinus Egyetem rendszeréből származik, és látszólag arra utal, hogy akinél a fertőzés esélye fennáll, az nem iratkozhat be a félévre.

A kép információink szerint hamisítvány.

Ugyanakkor a tárgyfelvételt megelőző, kínai utazásra vonatkozó kérdések részben igazak, tudtuk meg a Budapesti Corvinus Egyetem kommunikációs osztályától.

Megkerestük kérdéseinkkel a Corvinus Egyetemet. Az intézmény válaszában azt írta, hogy a múlt héten a hallgatók és az oktatók számára az egyetem kiküldött egy körlevelet, amelyben tájékoztatást adtak "a koronavírussal kapcsolatos legfontosabb hivatalos információkról (WHO, Külgazdasági és Külügyminisztérium, Nemzeti Népegészségügyi Központ hivatalos közleményei)."

Hétfőn – körlevélben és a Neptun rendszeren keresztül - tájékoztatták a Corvinus Egyetem hallgatóit, oktatóit és adminisztratív munkatársait arról, hogy több minisztérium kérésére a Nemzeti Népegészségügyi Központ (Országos Tisztifőorvos) kérdőívét ki kell tölteni mindazoknak, akik az utóbbi hetekben Kínában jártak. "Természetesen azok a hallgatók, akik Kínában jártak, ugyanúgy felvehetik a tárgyaikat, de a tárgyfelvétel előtt ki kell tölteniük a fent említett kérdőívet" - írták az Indexnek.

A Corvinus ezen felül tájékoztatta az egyetemi polgárságot arról, ha bárkinek további kérdése van a koronavírussal kapcsolatban, esetleg a koronavírus tüneteit tapasztalja magán, akkor forduljon saját háziorvosához, vagy a Budapesti Corvinus Egyetem által kijelölt szakemberhez.

"Az Egyetem minden épületében – beleértve a kollégiumokat is – kézfertőtlenítő szappannal töltöttük fel a szappanadagolókat és a higiénés szabályok betartására felhívó plakátokat helyezünk ki. A takarítószolgálat nagyobb figyelmet fordít a mosdók, kézmosók, kilincsek és az egyéb gyakori érintési felületek fertőtlenítésére" - írták.  • Hírek
  • Lakáshitel