Nem, az 5G a koronavírust sem terjeszti

2020.04.06. 19:04

Igen, tényleg ez kezdett terjedni Nagy-Britanniában, az 5G-ellenes hisztéria legújabb felvonásaként. A totális őrültség szerint az 5G károsítja az ember immunrendszerét, és a koronavírus ezért képes megfertőzni minket. Egy másik állítás még meredekebb: eszerint a vírus valahogy az 5G jeleket használja arra, hogy rátaláljon áldozatára.

Bár normális esetben mondanunk sem kéne, de azért mégis kimondjuk:

ez hatalmas baromság, egy szó sem igaz belőle.

Az állítás, legyen bármilyen nevetséges is, olyannyira terjed az Egyesült Királyságban, hogy még a napi miniszteri koronavírus-tájékoztatón is szóba került, ahol a miniszterelnöki kabinetet vezető miniszter, Michael Gove ezt

veszélyes nonszensznek

nevezte. Azért veszélyes, mert a mobilkommunikációnak ezekben a válságos időkben még sokkal kiemeltebb a szerepe. Ha nem működik megfelelően az internetszolgáltatás, például nem elég nagy a sávszélesség, akkor az emberek nagyobb valószínűséggel fognak elmenni otthonról, hogy a munkahelyükön dolgozzanak. Ezáltal nő az emberek közötti kontaktusok száma, ami segíti a járványt.

Emellett természetesen a járványellenes védekezésben dolgozó, illetve a létfontosságú infrastruktúrát üzemeltető szakemberek zavartalan kommunikációja is prioritást élvez.

Szóval nem, az 5G, ahogy semmilyen más elektronikai eszköz által kibocsátott sugárzás sem terjeszt semmilyen vírust. Ahogy az összeesküvéselmélet-hívők által az 5G egészségi ártalmairól terjesztett rémhírek egyike sem igaz, semmilyen tudományos adat nem támasztja alá, sőt az esetek nagy részében egyszerűen ellentmond a fizika törvényeinek. Erről ebben a cikkünkben írtunk bővebben.  • Tippek
  • Személyi kölcsön