Ezért érdemes nekivágni

2012.09.20. 17:08

Gyorsabb chip, nagyobb akkuteljesítmény, még több pixel és memória. Az Iphone persze soha nem a számokról szólt, hanem az élményről. Az Iphone 4S is már olyan volt mintha Mila Kunis tulajdonosa lennél, csak jobban kézbe simul, és sosincs rossz napja, még az emaileket is készségesen felolvassa. Az Iphone 5 ehhez képest egy Megan Fox, csak sokkal, de sokkal okosabb kiszerelésben. De azért, hogy a Keynote prezentációkból csak a három dimenziós táblázatokra figyelő szakemberek is értsék, hogy miért is érdemes androidos telefonjuk hátrahagyva Münchenig rohanni, lássuk a részleteket:

Kicsit gyorsabb lett a vezeték nélküli kapcsolat, az LTE akár 100 megabites átviteli sebességet is tud nyújtani. A HSPA+ hálózaton 21 megabiten tölthetünk le, DC-HSDPA hálózaton pedig 42 megabiten (ez utóbbi hálózatot a magyar szolgáltatók egyszerűen 3G, UMTS, HSPA+ vagy DC-HSPA+ néven is emlegetik). Nagyon fontos újítás, hogy a 150 megabites 802.11n-es wifit már nemcsak a túlzsúfolt 2,4 GHz-es frekvenciatartományban, hanem 5 GHz-en is használhatjuk.

Az A6 nevű új csip hajtja meg a készüléket, ami 22 százalékkal kisebb az elődjénél (A5), viszont átlagosan kétszer gyorsabb, és a grafikus teljesítménye is a kétszeresére nőtt. Mindeközben nem nőtt az akku terhelése, sőt, éppenséggel javult a készülék készenléti ideje. Az Apple azt ígéri, hogy böngészni és telefonálni átlagosan 8 órán át lehet, és 10 órán át játszhatunk le videókat.  • Tippek
  • Biztosítás