65 millió dollárt fizetett a Facebook egy riválisának

2009.02.11. 15:20 Módosítva: 2009.02.11. 15:28
A Facebook közösségi oldal lezárta eddigi harcát egyik riválisával a ConnectU-val, 65 millió dollárt fizetett neki. Az összeget egy jogi cég belső újságja szellőztette meg.

A ConnectU alapítói azzal vádolták Mark Zuckerberget, a Facebook főnökét, hogy ellopta az ötleteiket és így hozta létre saját oldalát. A rivális által indított per most fejeződött be, a Facebook peren kívül megegyezett a ConnectU-val, és 65 millió dollárt fizetett neki. A Facebook készpénzben és részvényekben fizetett. A megállapodás elvileg titkos lett volna, de a ConnectU jogi képviselője, a Quinn Emanuel Urquhart Oliver & Hedges ügyvédi iroda a belső újságjában kiszivárogtatta az összeget – adta hírül a Los Angeles Times. A Facebook szóvivője nem nyilatkozott a történtekkel kapcsolatban.

A Facebookot 2007-ben tizenötmilliárd dollárra értékelték, miután a Microsoft is a befektetők egyike lett. Jelenleg százhetven országban, harminchét nyelven érhető el az oldal, több mint százötven millió regisztrált felhasználóval rendelkezik.

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Ma is tanultam valamit 5

Megint 150 vadonatúj, izgalmas téma ismét meglepő válaszokkal

MEGVESZEM