Elejtették a vádak felét a Pirate Bay ellen

2009.02.18. 12:00 Módosítva: 2009.02.18. 12:19
Még csak két napja tart a svéd bíróságon az egyik legnépszerűbb Bittorrent-oldal, a Pirate Bay tárgyalása, de a vádak felét máris elejtették.

Az ügyész azt próbálta bebizonyítani, hogy az oldal üzemeltetői aktívan részt vettek a szerzői jogok megsértésében, de kudarcot vallott. Kínos közjáték volt, amikor az egyik vádlottnak kellett kiigazítania az ügyész magyarázatát arról, hogy hogyan is működik a fájlcserélő technika. Miután bebizonyosodott, hogy a jogsértő fájlok letöltésében maga a Pirate Bay szervere nem vesz részt, és az ennek ellenkezőjét bizonyítani hivatott képek éppen azt mutatták, hogy akkor is zajlik a fájlcsere, amikor a Pirate Bay ki van kapcsolva, az ügyész visszavonta az erre vonatkozó vádakat.

A fájlcserélő közösség kárörömmel vegyes üdvrivalgással fogadta a hírt. EPIC WINNING LOL - kommentált gúnyosan a védelem ügyvédje, Peter S Kolmisoppi a Twitteren. A vád oldaláról az 1400 zenekiadót és filmstúdiót képviselő IFPI szervezet jogásza annyit mondott, ez egyszerű jogtechnikai apróság volt, a lényeg az, hogy a fő vádban, miszerint a Pirate Bay a torrentfájlok közzétételével segédkezett a jogsértő tartalmak illegális terjesztésében, elítéljék az oldalt.

A szakértők szerint háromhetesre becsült tárgyaláson eddig még csak a vád képviselője kapott szót, a védelem csütörtökön kap először lehetőséget arra, hogy a maga nézőpontjából fesse le, mit is csinál a Pirate Bay, és miért ártatlanok az üzemeltetői.  • Hírek
  • Árfolyam