Óvszert küldött egy torrentoldal a szerzőijog-védőknek

2010.04.07. 09:28
A Vertor torrentoldal üzemeltetői óvszereket küldtek a legnagyobb szerzőijog-védő hivataloknak. A kalózokkal szimpatizáló üzemeltetők örülnének, ha a BSA és a RIAA nem is létezne.

A Vertor torrentoldalon április elsején jelent meg, hogy az oldal működtetői egy-egy csomag óvszert küldtek a legnagyobb szerzőijog-védő szervezeteknek: az MPAA-nak, a RIAA-nak, az IFPI-nek, a BREIN-nek, a BPI-nak és a BSA-nak. Az óvszerek mellé egy-egy képeslapot is mellékeltek a következő felirattal: „Bárcsak a szüleitek használták volna ezeket”.

condoms2-580x241

A hír időzítése miatt sokan azt hitték, hogy csak áprilisi tréfáról van szó, de az oldal szerkesztői később megerősítették, hogy tényleg elküldték az óvszereket, és bizonyítékként a csomagok visszaigazolási számait is közzé tették. Végül arra kérték az olvasókat, hogy csatlakozzanak az akciójukhoz.

A szerkesztők szerint az MPAA-hoz hasonló jogvédő szervezetek akadályozzák a neten a szabad információcserét, és ennek egyik eszköze, hogy folyamatosan támadják a torrentoldalakat (tavaly a Mininovát sikerült is elmeszelni, és a Pirate Baynek is egyelőre nyárig van csak haladéka). Az akció kiötlői azt remélik, hogy a címzettek a kotonok láttán elgondolkodnak kicsit.  • Hírek
  • Hírek