Izrael elkobozza az iPadeket

2010.04.15. 16:10
A Haaretz izraeli napilap szerint elkobozzák a beutazó izraeliektől az iPadeket. A probléma az, hogy a gép még nem kapta meg a forgalmazáshoz a szükséges engedélyt a helyi hatóságoktól, amihez az Apple közreműködésére lenne szükség.

A napilap szerint a fő gond az, hogy az izraeli Kommunikációs Minisztérium mérnökei szerint a táblagépbe épített wifi technológia nem felel meg az ország szabványainak. Ezek megegyeznek az európai országokban elfogadottakkal, az Egyesült Államok azonban más szabványokat használ, az iPad pedig ezeknek megfelelően készült.

Egy izraeli állampolgár, aki kedden próbálta meg bevinni az országba az Államokban vett iPadjét azt nyilatkozta a Haaretznek, hogy amikor az izraeli szokásnak megfelelően be akarta jelenteni, elkobozták azt tőle. Ezután azt mondták neki, ha vissza akarja kapni, próbálkozzon a Kommunikációs Minisztériumnál. Az újság beszámolt arról is, hogy a Tel Avivban található Ben-Gurion Nemzetközi Repülőtér személyzeti főnöke szerint 10 iPadet koboztak el, többek között olyan utazóktól, akik azt is felajánlották, hogy vámot fizetnek érte.

Az eljárás nem teljesen szokatlan, korábban is megesett már, hogy egyes készülékeket elkoboztak az izraeli hatságok. Daniel Morgan, a San Franciscó-i izraeli nagykövetség kommunikációs igazgatója szerint "minden új technológiának át kell esnie a kötelező engedélyezési eljáráson, akárcsak Európában és sok más országban." A nyilatkozat szerint a Kommunikációs Minisztérium már megkérte az Apple-t, hogy küldje le az iPad technológiai leírását, hogy engedélyezhessék annak bevitelét és használatát. Az elkobzott táblagépeket ezután vissza fogják juttatni a tulajdonosokhoz.

Frontvonal

Átfogó elemzések, világátalakító kérdések és jövőképek egy kötetben.

MEGVESZEM
Ma is tanultam valamit 1-2-3-4-5

5 könyv
Több mint 600 meghökkentő, érdekes és tanulságos történet!

MEGVESZEM