Újból engedélyezték a Facebookot Pakisztánban

2010.05.31. 14:36
Pakisztán felfüggesztette a Facebook közösségi portálhoz való hozzáférés tilalmát - jelentette ki hétfőn egy pakisztáni hírközlési illetékes.

Nadzsibullah Malik, a pakisztáni hírközlési minisztérium államtitkára elmondta, hogy a lahori fellebbviteli bíróság hétfőn megszüntette a közösségi portál ideiglenes blokkolását, miután a Facebook eltávolította azt az oldalt, amely arra biztatatta a felhasználókat, hogy töltsenek fel Mohamed prófétát ábrázoló karikatúrákat.

Malik szerint a Facebook biztosította a pakisztáni kormányt, hogy hasonló eset a jövőben nem fog előfordulni. A portál képviselői korábban úgy nyilatkoztak, hogy a "Mindenki rajzoljon Mohamedet!" – nap weboldala nem sértette a Facebook felhasználási feltételeit.

A lahori bíróság, a muszlim hívők tiltakozása közepette, két héttel ezelőtt rendelte el a közösségi portál blokkolását. Számos iszlámhívő istenkáromlásnak tartja Mohamed próféta képi megjelenítését, még abban az esetben is, ha az ábrázolás pozitív.

A Mohamed-rajzok feltöltésére buzdító Facebook-felhasználók az ellen próbáltak meg tiltakozni, hogy egy radikális muszlim csoport megfenyegette a South Park amerikai rajzfilmsorozat alkotóit, amiért megjelenítették a prófétát az egyik idei epizódban.

2006-ban Pakisztánban és más muszlim országokban heves, néhol halálos áldozatokat követelő zavargások robbantak ki, miután egy dán lap Mohamedet ábrázoló karikatúrákat közölt. A rajzok újbóli kiadása nyomán az al-Kaida egy terroristája támadást intézett Dánia iszlámábádi nagykövetsége ellen. Az öngyilkos merényletnek hat halálos áldozata volt.

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Ma is tanultam valamit 5

Megint 150 vadonatúj, izgalmas téma ismét meglepő válaszokkal

MEGVESZEM