Nándor
3 °C
16 °C

Túlmelegszik az iPad, perelnek a júzerek

2010.07.28. 13:19
Három amerikai felhasználó pert indított az Apple ellen a kaliforniai szövetségi bíróságon, mert szerintük az iPad táblagép könnyen túlmelegszik.

Mivel erről az előzetes reklámokban és a gép kézikönyvében sincs szó, (vagy csak nagyon érintőlegesen), a felháborodott júzerek szerint a cég több fogyasztóvédelmi törvényt megszegett, tisztességtelen üzleti magatartást tanúsít és a reklámjaiban valótlanságokat állít.

Beszámolók szerint az iPad valóban túlmelegszik, ha az ember kiteszi a nyári napra tíz-húsz percre – ilyenkor a készülék pánikmechanizmusa kikapcsolja a gépet a kritikus hőmérséklet elérése után, hogy megelőzze az alkatrészek tartós károsodását. A gép megjelenése óta tart a vita a felhasználók között, hogy reális, épeszű dolog-e a tűző napon felejtett gép védelmi mechanizmusa miatt reklamálni, vagy jogos a vád, hogy hétköznapi időjárási körülmények között gyakorlatilag használhatatlan az iPad.

Az Apple csak az elmúlt negyedévben 3,3 millió példányt adott el a táblagépből, ami még mindig nem kapható a világ minden táján, és ahol igen, ott is éppen csak ki tudják elégíteni a vásárlói igényeket. A gép havonta több mint 500 millió dolláros forgalmat generál. A cég egyelőre nem reagált hivatalosan a per hírére.