Orsolya
10 °C
21 °C

Megszűnt a nyomozás a Magyar Telekomnál

2011.03.21. 18:31
A Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) megszüntette a Magyar Telekomnál a belső vizsgálattal kapcsolatban indított nyomozást, az indoklás szerint nem állapítható meg bűncselekmény elkövetése - közölte a Magyar Telekom hétfőn a tőzsde honlapján.

Az NNI 2011. március 1-jén kelt és a társaság részére március 21-én kézbesített határozatával megszüntette a Magyar Telekomnál a nyomozást, amelyet ismeretlen tettes ellen folytatott hűtlen kezelés, valamint a munkavállalók személyes adataival történt esetleges visszaélés gyanúja miatt.

A Magyar Telekom közölte azt is, hogy a társaság ellen korábban indult egyesült államokbeli, magyar, macedón és montenegrói hatósági vizsgálatok továbbra is folyamatban vannak, és a társaság folyamatosan együttműködik a hatóságokkal. A hatóságok büntető és polgári jogi szankciókat alkalmazhatnak a társasággal és leányvállalataival szemben, ideértve a pénzbüntetést és/vagy a vagyoni előny elvonását is, amelyek jelentős hatást gyakorolhatnak a társaság pénzügyi helyzetére, működési eredményeire, illetve cash flow-jára, valamint további változtatások lehetnek szükségesek a társaság üzleti tevékenységében és megfelelőségi programjában.

A cég jelezte: nem tudja megbecsülni, hogy mikor zárulnak le ezek a vizsgálatok, illetve hogy milyen hatásuk lesz a társaság eredményeire.