Koronavírus adatok

2022. jan. 26.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Vanda, Paula
-3 °C
5 °C

Csak csak egy dobásuk lesz az olasz kalózoknak

2011.09.23. 17:10
Különösen szigorú kalózellenes törvény bevezetésére készül az olasz parlament, ami lehetővé teszi majd, hogy az első gyanús letöltés után megszüntethessék az internetkapcsolatot.

Az új e-kereskedelmi törvény tervezete szerint a szolgáltatókat köteleznék a tartalomszűrésre, vagyis hogy építsenek adatbázisokat az olyan szolgáltatásokról, ahol szerzői jogi, márkavédelmi visszaélések, illetve szabadalommal kapcsolatos bűncselekmények történnek. A szankciókat ismertető részben szerepel egy olyan lehetőség, ami szerint a jogsértéssel meggyanúsított felhasználókat akár azonnal, mindenféle jogi eljárás nélkül lekapcsolhatják az internetről, vagyis a sokat vitatott francia megoldással szemben az ügyfélnek itt csak egy dobása lenne.

Az ACTA szerződés (Anti Counterfeiting Trade Agreement) egyik korábbi verziójára emlékeztető olasz tervezet jogászok szerint több elemében jogellenes, a való életben alkalmazhatatlan, ráadásul katasztrofális hatással lenne az internetszolgáltatói iparágra és az online kereskedelemre.

A szokatlan módon nem kormányjavaslatként, hanem a kormánypárt részéről önálló képviselői indítványként, extra gyorsasággal megalkotott törvénytervezet hamarosan az illetékes parlamenti bizottság elé kerül.  • Bérelnék
  • Hírek