11:00, November 26.
Tunézia 0
Ausztrália 1
al-Dzsanúb Stadion D csoport
14:00, November 26.
Lengyelország 2
Szaúd-Arábia 0
Education City Stadion C csoport
17:00, November 26.
Franciaország 2
Dánia 1
974 Stadion D csoport
20:00, November 26. ÉLŐ
Argentína 1
Mexikó 0

Svájcnak nincs baja az illegális letöltéssel

2011.12.06. 11:05

Egy illegális letöltések hatását tanulmányozó tanulmány szerint a szerzői jogokkal kapcsolatban Svájc azt az állspontot képviseli, hogy „ha nem romlott el, ne javítsd meg”. A svájci igazságügyi tárca megrendelésére elkészített tanulmány megállapította, hogy a kalózkodásnak nincs negatív hatása a nemzetgazdaságra, és azt állítja, hogy elegendő a jelenlegi szabályozás, ami megengedi a jogvédett anyagok letöltését személyes használatra.

A kutatás (ami részben egy egyéves Holland tanulmányon alapul, mert a piacok ugyanolyanok) megállapította, hogy háromból egy 15 év feletti svájci tölt le filmeket, zenéket és játékokat, ráadásul nagy részüket nem érdekli, hogy a forrás legális, vagy illegális.

A tanulmányból kiderül az is, hogy a fájlcserélők az illegális letöltésekből származó megtakarításaikat szórakozásra, mozijegyekre és játékokra költik. A tanács úgy gondolja, hogy a nagy külföldi produkciós cégeknek alkalmazkodniuk kell az új fogyasztási szokásokhoz.Véleményük szerint az illegális letöltéseknek az ország saját kultúrájára nincs negatív hatással.  • Hírek
  • Bankszámla