Erik, Alexandra
EUR 386,10 Ft
USD 366,61 Ft
11 °C
23 °C

Ausztrál hadjárat az online pornó ellen

2007.12.25. 11:47
Nyáron jelentették be az új ausztrál online gyermekvédelmi törvényt, aminek legfontosabb eleme, a több mint 80 millió dollárból kifejlesztett National Filtering Scheme szűrőrendszer látványos csődöt mondott a bemutatkozása utáni napokban. A kudarc ellenére 2008. január 20-tól életbe lép a törvény, az ausztrál internetezők pedig már most magukon érzik a Nagy Testvér tekintetét.

Az új szabályozás a hírhedten szigorú ausztrál mozifilm-besorolási rendszert ülteti át az internetes és mobiltelefonos tartalomszolgáltatásra. Három korhatár-kategória lesz: a nyíltan szexuális tartalmakra alkalmazott X18+ (ez úgy, ahogy van, tilos), az R18+, és az MA15+ , amelyek már kevesebb szexet és erőszakot mutatnak, de 18, illetve 15 éven felüliek tekinthetik csak meg.

A korhatáros tartalmakat kizárólag a teljes név és hitelkártyaszám (vagy hitelesített digitális aláírás) megadása után látogathat majd az egyszeri ausztrál netező, és a tartalomszolgáltatókat arra is kötelezi a törvény, hogy az R18+ jelű oldalak látogatóinak adatait két éven keresztül őrizzék meg.

Arról egyelőre nem szól a fáma, hogy mi lesz a szülők nevét és hitelkártyaszámát használó kiskorúakkal, vagy azokkal, akik a tiltás hatására áttérnek a nem ausztrál oldalak látogatására.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Betét