Vendel
7 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Ideiglenes tűzszünetet hirdetett a BSA

2002.04.03. 12:10
A nagy szoftvergyártók szerzői jogait védő BSA magyarországi szervezete áprilisban Győr-Moson-Sopron megyében kampányol. A megye vállalkozásainak egy hónapjuk van szoftvereik legalizálására, a határidő leteltével akcióba lép a szervezet. Budapesten 8 havi felfüggesztett börtönre ítéltek egy szoftverkalózt.
A BSA szerdán sajtótájékoztatón jelentette be tűzszünet névre keresztelt akcióját. Győr-Moson-Sopron megyében a szervezet mintegy 1500 kis- és középvállalkozásnak küldött szét "tűzszüneti ajánlatot". Ennek keretében a levélben megjelölt május 5-i határidőig minden cég lehetőséget kap illegális szoftvereinek cseréjére, aki aprilis 5.-éig levélben jelezte hogy ezt a folyamatot elkezdte.

A kampány kezdete óta már közel száz cég jelezte, hogy haladéktalanul nekiláttak az esetleges illegális szoftverek cseréjéhez. A kampány lezárultával a BSA intenzív kampányt kezd minden olyan cégnél, ahonnan nem jeleztek együttműködési szándékot.

Nyolc hónap internetes terjesztésért

Március 5-én nyolc hónap börtönbüntetésre ítélte a Budai Központi Kerületi Bíróság az interneten Costello néven ismert H. Gergelyt illegálisan másolt szoftverek terjesztéséért. A büntetés végrehajtását a bíróság két év próbaidőre felfüggesztette.

Illegális Windows az eladott gépeken

Az idei év első negyedévében egy zalaegerszegi és két budapesti számítástechnikai üzletben is házkutatást tartott a rendőrség. A BSA közleménye szerint a vizsgált cégek illegális Microsoft szoftvereket telepítettek az eladott számítógépekre, valamint illegális CD-másolást is végeztek, haszonszerzés céljával.