Gyöngyi
6 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Nem jogtiszta anyagok a BSA weboldalán

2002.10.11. 11:41
Szerzői jogvédelem alatt álló anyagainak eltávolítására szólította fel a BSA-t a KJK-Kerszöv, a Complex CD-jogtár kiadója. A kiadó szerint ugyanis a BSA nemcsak a szerzői jogi törvényt helyezte el weboldalán, hanem a annak szakjogászok által írott kommentárját is, melyet a CD-ről másolhattak ki.
A Complex CD-jogtáron szereplő, szerzői jogi védelem alatt álló szövegeket közöl engedély nélkül weboldalán a BSA Magyarország - állítja a jogtár kiadója. Az üzleti szoftvergyártók szerzői jogi védelmét ellátó szervezet oldalán nemcsak a CD-jogtárról kimásolt szerzői jogi törvény, hanem annak szakjogászok által írott kommentárja is szerepel.

Türelmi idő

A BSA Tűzszünet kampányának mintájára harminc napos türelmi időt ad a KJK-Kerszöv, a jogtár kiadója a BSA-nak a szerzői jogi védelem alatt álló anyagok eltávolítására - mondta el kérdésünkre Jablonszky László, a jogtár szerkesztője. Hamarosan levélben szólítják fel a BSA-t az anyagok levételére.

A weboldalon az összesen 113 paragrafusból álló szerzői jogi törvény első 14 paragrafusa található meg, a szöveghez fűzött magyarázattal együtt. Mint Jablonszky László elmondta, az anyag egy tavalyi CD-jogtárról származhat, mivel a törvény január elsejével életbe lépett módosításai hiányoznak a BSA oldaláról.

A BSA főtitkára, Sebők Erzsébet kérdésünkre úgy fogalmazott: " a helyzetet haladéktalanul kivizsgáljuk és megtesszük a szükséges lépéseket a helyzet rendezése érdekében".

Átalakítják az oldalt

A BSA weboldalát péntek reggel levették, az oldalon jelenleg a következő szöveg szerepel: "Elnézését kérjük, oldalunk átmenetileg átalakítás alatt áll. Amennyiben információra van szüksége kérem hívja a 06 (80) 272-000 telefonszámot vagy írjon az info@bsa.hu címre."