Koronavírus adatok

2022. jan. 27.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Károly, Karola
2 °C
7 °C

Nem jogtiszta anyagok a BSA weboldalán

2002.10.11. 11:41
Szerzői jogvédelem alatt álló anyagainak eltávolítására szólította fel a BSA-t a KJK-Kerszöv, a Complex CD-jogtár kiadója. A kiadó szerint ugyanis a BSA nemcsak a szerzői jogi törvényt helyezte el weboldalán, hanem a annak szakjogászok által írott kommentárját is, melyet a CD-ről másolhattak ki.
A Complex CD-jogtáron szereplő, szerzői jogi védelem alatt álló szövegeket közöl engedély nélkül weboldalán a BSA Magyarország - állítja a jogtár kiadója. Az üzleti szoftvergyártók szerzői jogi védelmét ellátó szervezet oldalán nemcsak a CD-jogtárról kimásolt szerzői jogi törvény, hanem annak szakjogászok által írott kommentárja is szerepel.

Türelmi idő

A BSA Tűzszünet kampányának mintájára harminc napos türelmi időt ad a KJK-Kerszöv, a jogtár kiadója a BSA-nak a szerzői jogi védelem alatt álló anyagok eltávolítására - mondta el kérdésünkre Jablonszky László, a jogtár szerkesztője. Hamarosan levélben szólítják fel a BSA-t az anyagok levételére.

A weboldalon az összesen 113 paragrafusból álló szerzői jogi törvény első 14 paragrafusa található meg, a szöveghez fűzött magyarázattal együtt. Mint Jablonszky László elmondta, az anyag egy tavalyi CD-jogtárról származhat, mivel a törvény január elsejével életbe lépett módosításai hiányoznak a BSA oldaláról.

A BSA főtitkára, Sebők Erzsébet kérdésünkre úgy fogalmazott: " a helyzetet haladéktalanul kivizsgáljuk és megtesszük a szükséges lépéseket a helyzet rendezése érdekében".

Átalakítják az oldalt

A BSA weboldalát péntek reggel levették, az oldalon jelenleg a következő szöveg szerepel: "Elnézését kérjük, oldalunk átmenetileg átalakítás alatt áll. Amennyiben információra van szüksége kérem hívja a 06 (80) 272-000 telefonszámot vagy írjon az info@bsa.hu címre."  • Vennék
  • Bankszámla