Valér
-2 °C
0 °C

Nem jelenti fel a BSA-t a Kerszöv

2002.10.20. 18:53
Nem tesz büntetőfeljelentést a KJK-Kerszöv kiadó, noha több mint száz olyan esetet találtak, amikor a Jogtár jogvédett törvényértelmezését illegálisan használták - mondta Jablonszky László, a CD Jogtár főszerkesztője és kiadói igazgatója az MTI-nek.
A KJK-Kerszöv azt követően kezdett vizsgálódni, hogy a BSA Magyarország honlapjára olyan jogmagyarázat került, amelyet a KJK-Kerszöv Közgazdasági és Jogi Kiadó Kft. szerzői jegyeznek, s amelyet a szerzők és a társaság tudta és engedélye nélkül helyeztek fel. Jablonszky László megerősítette, hogy megkezdték az egyeztetést a BSA-val.

Illegális tartalom az alvilág.hu-n

A KJK közleménye szerint az ellenőrzések során például az alvilág.hu internetes weboldalon is szerzői jogsértést követtek el. A KJK-Kerszöv CompLex CD Jogtáráról származó, neves szakjogászok jogmagyarázatát a szerzői jogi törvény szövegével együtt lopták le a CD-ről az oldal készítői.

Pozitív kampányt akarnak

"Mindenképpen lépnünk kell - mondta az igazgató -, de néhány kirívó eset megnevezésén túl, mi inkább azt szeretnénk bebizonyítani, hogy pozitív kampány is lehet eredményes, így feljelentést a többi esetben nem teszünk." A KJK-Kerszöv a BSA kampányához igazodó időt adott a szoftverrendőrségnek a jogsértés rendezésére.

Sebők Erzsébet, BSA Magyarország főtitkára az MTI érdeklődésére korábban elmondta: a jogsértő tartalom véletlenül került fel a honlapjukra. Hozzátette: mint ahogyan másoktól is elvárják, 30 napon belül maguk is megteszik a szükséges lépéseket, s intézkednek a jogsértő tartalom levételéről, illetve ha a későbbi felhasználás szükségessé teszi, legalizálják a tartalmat.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!