Piroska
-1 °C
5 °C

Hét év börtönt is kaphat a buffalói spammer

2004.04.02. 16:06
Bűnösnek találta a buffalói spammer néven elhíresült Howard Carmackot a bíróság, a kéretlen reklámleveleket küldözgető férfi az új személyazonosság-lopás elleni törvények alapján akár hét éves börtönbüntetést is kaphat.
A harminchét éves Howard Carmackot, más néven a buffalói spammert (Buffalo város New York államban található) bűnösnek találták tizennégy rendbeli személyazonosság-lopásban, okirathamisításban, üzleti adatok meghamisításában és hamisításra alkalmas eszköz birtoklásában, írta a Buffalo News.

Ő az első

Carmack 825 millió kéretlen reklámlevelet küldött szét mások nevében, illetve hamis címekről. Ő volt az első, akit az állam új személyazonosság-lopás elleni törvényei alapján fogtak perbe. A férfi bűnösségének kimondása után után percekkel már börtönben is volt.

A végleges ítéletet május 27-én mondják ki, Carmack három és féltől hét évig terjedő szabadságvesztésre számíthat. Záróbeszédükben az ügyészek hangsúlyozták: nem spamelésért kérik Carmackre az ítéletet, hanem a személyazonosság-lopásért és hamisításért. A férfi ügyvédje közölte: fellebbeznek az ítélet ellen.

Az EarthLink internetszolgáltató 16,5 millió dolláros polgári pert nyert tavaly Carmack ellen, a cég munkatársai a büntetőeljárásban is tanúskodtak. Az EarthLink szerint Carmack 343 illegális emailcímet üzemeltetett 2002-től tavaly májusi elfogásáig.

Kijátsszák

A felmérések szerint a világ emailforgalmának ötven-hatvan százaléka spam. Az USA-ban január ót avan érvényben a kéretlen reklámok elleni törvény, amit azonban a leleményes spammerek gyorsan megtanultak kijátszani: mivel a Can Spam Act kifejezetten a kereskedelmi célú spamet tiltja, sok spamelő azt állítja a levelében, hogy nincsenek kereskedelmi szándékai, hanem csak tájékoztatni szeretne.

címlapon
Erős Android-kémszoftverre bukkantak az oroszok
címlapon
A gyerekeknek csak káromkodni volt muszáj