Lázár, Olimpia
-6 °C
-1 °C

Domainszabályozási fórumot indított az EU

2002.08.05. 09:01
Az Európai Bizottság online konzultációs fórumot indított az .eu domainre vonatkozó szabályozások kialakításával kapcsolatban. A kezdeményezés célja az, hogy a brüsszeli testület megfelelő szabályokat hozzon létre az .eu végződésű internetcímek spekulációs célú regisztrálásának megakadályozására.
Brüsszel azt akarja elkerülni, hogy visszaélhessenek az ".eu" domainnekkel. Fennáll ugyanis a veszélye annak, hogy magánszemélyek és szervezetek úgy jegyeztetnének be értékes .eu internetcímeket, hogy azokra valójában nincs is szükségük, hanem nagy haszonnal kívánják majd eladni a használati jogosultságot.

Tanulni mások hibájából

A Bizottság az egyeztetéssel ahhoz kíván információhoz jutni az ilyen vagy hasonló problémákkal már szemebesült érintettektől, hogy miként alakítsa ki a szabályozást. Brüsszel állami szervek, vállalkozások és magánszemélyek érdeklődésére, segítségére számít, a "tanácsadók" a http://europa.eu.int/yourvoice internetcímen található kérdőív kitöltésével, október 31-ig közölhetik tapasztalatukat.

Mint ismert, az EU idén tavasszal hozott döntést az .eu domainnevek megalkotásáról. Az új internetcím-végződéssel kapcsolatos szabályozás még várat magára, ezért legkorábban várhatóan az év végétől lehet majd .eu domaint bejegyeztetni.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!