Mária
0 °C
3 °C
Index - In English In English Eng

Kalózmásolókat fogtak Érden

2005.04.07. 09:57
A rendőrség múlt héten megint elkapott néhány kalózt, akik szoftverek, zenék és filmek másolatait értékesítették.

A múlt héti akcióban - április másodikán - öt személyt értek tetten, akik az érdi használtcikk piacon árulták illegálisan lemásolt portékáikat. A rendőrség büntetőeljárást indított ellenük a szerzői jogok megsértésének megalapozott gyanúja miatt. Az akcióban közreműködött az ASVA, az audiovizuális művek szerzői jogvédelmére alakult közhasznú alapítvány több szakértője is.

Mennyiség

Az elfogott személyek hamis dvd-ket, cd-ket és audio kazettákat értékesítettek, nem is keveset: dvd-ből ezerhatszáz darabot, cd-ből nyolcszáznegyven darabot, audio kazettából négyszáz darabot foglaltak le.

A gyanúsítottak lakásán lefolytatott házkutatások szintén eredményesek voltak, mivel további bizonyítékok, több számítógép, dvd-író és cd-író került elő. Azt még vizsgálják, hogy a gyanúsítottak cselekményükkel mekkora vagyoni hátrányt okoztak.

Kötődés

"Örülünk, hogy rendőrség segítségével egyre hatékonyabb a filmek, zenék, játékok illegális másolása és terjesztése elleni küzdelem. Szeretnénk a jövőben a rendőrségi kapcsolatainkat tovább erősíteni." - mondta el az üggyel kapcsolatban Kálmán András, az ASVA igazgatója.