Gyöngyi
4 °C
14 °C

Kanadában jelenteni is tilos a gyerekpornót

2002.03.04. 09:24
A kiskorúak szexuális kizsákmányolása elleni harcban a kanadai kormány egy nem teljesen problémamentes törvényjavaslatot terjesztett elő. Ez alapján jóformán tabu lesz a gyerekpornó, és annak terjesztői után a magánnyomozás is. Időközben a jogszabályt elfogadta a parlament, és már csak a szenátuson múlik a hatályba lépése.
A Kanadában 2001-ben elfogadott Criminal Law Amendment Act módosítása alapján megánszemélyek és -szervezetek számára tiltott dolog lesz a világhálón a gyerekpornó utáni kutatás, és az eredmények jelentése a hatóságoknak.

Öt év börtön a képkeresőknek

Nem csak az ilyen anyagok előállítása, birtoklása, internetes átvitele lesz büntetendő, de a gyanús weboldalak felderítése is, és az eredmények jelentése a hatóságoknak. Tiltott dolog, és öt évig terjedő börtönnel büntetendő az olyan oldalak meglátogatása, melyekről a felhasználó "tudja", hogy rajta kiskorúakat ábrázoló pornográf felvételek érhetőek el.

Hagyja a nyomozást másra

A kanadai hatóságok ezzel a gyerekpornó elleni magánküzdelmet szeretnék berekeszteni. A "Project P" nevű különleges rendőri egység vezetője, Sgt. Matthews szerint a rendőrség arra sem szólít fel senkit, hogy vásároljon drogokat, és buktassa le a dílereket.

Ezen kívül most még a gyerekpornót terjesztő tettesek azzal kimagyarázhatják magukat, hogy magáncélú kutatásokat folytatnak, és minden jelenteni akartak, miközben a gépük merevlemeze tele van gyerekpornóval.