Benedek
-5 °C
5 °C

Házi őrizetbe kerülhet a hajléktalan hacker

2004.01.06. 15:24
Adrian Lamo, a legendás hajléktalan hacker többek között az Excite, a Yahoo a Microsoft és a New York Times számítógépes rendszereit törte fel. A fiatalember szeptemberben feladta magát, hogy vállalhassa tetteinek következményeit.
A Cnet információi szerint Adrian Lamo azt tervezi, hogy a csütörtöki bírósági tárgyaláson elfogadja a felajánlott vádalkut, bármi legyen is az. A hacker szerint akár fél éves házi őrizetet is kiszabhatnak rá, de a szövetségi törvények értelmében a bírónak meglehetősen sok választási lehetősége van.

Nem akar hazaköltözni

"Ez a lehetőség romba döntené a családomat, de mindig azt mondtam, hogy minden egyes tettem következményeit vállalom" - mondta Lamo a telefonos interjúban.

Sean Hecker, Lamo hivatalból kirendelt védőügyvédje megerősítette, hogy csütörtökön lesz a bírósági tárgyalás, de nem árult el részleteket a tervezett megállapodásról.

A bíróság határozata szerint a hajléktalan életmódjáról elhíresült Lamónak haza kellett költöznie a szüleihez a kaliforniai Sacramentóba. A fiatalember az utóbbi években nem rendelkezett állandó lakcímmel és néha a barátainál, néha pedig elhagyott épületekben húzta meg magát. Távolsági buszokkal járta be az Egyesült Államokat, és soha nem töltött el két éjszakát ugyanazon a helyen.