Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Olcsóbb internetet akar az informatikai miniszterjelölt

2002.05.24. 12:45
Döntöttek az alakuló informatikai és hírközlési minisztérium államtitkárairól, hivatalos jelölésükig azonban nevük nem nyilvános. Kovács Kálmán informatikai miniszterjelölt módosítaná a hírközlési törvény rendeleteit, majd magát a törvényt is, olcsóbbá tenné az internetezést és felülvizsgálná a Tetra-rendszer kiépítését.
Az eddigi Közlekedési és Vízügyi Minisztérium épületében fog működni a jövőben az új informatikai és hírközlési tárca - közölte Kovács Kálmán informatikai miniszterjelölt az MTI kérdésére pénteken, Budapesten.

Körvonalazódó struktúra

A Westel kétnapos konferenciájának sajtótájékoztatóján a szakminiszteri poszt várományosa jelezte, hogy döntés született a politikai, a közigazgatási és a helyettes államtitkárok személyéről is, ám ameddig jelölésük nem válik hivatalossá, nevük nem nyilvános. - Az informatikai tárca struktúrája, pontos hatásköre a napokban körvonalazódik - fogalmazott Kovács Kálmán.

Törvénymódosítás

A hírközlési törvény felülvizsgálatát firtató újságírói kérdésre elmondta: a távközlés jelenlegi piaci viszonyai között alkalmatlan jogi szabályozást első lépésben a miniszteri és a kormányrendeletek módosításával, később pedig akár a törvény módosításával lehet megfelelővé tenni a verseny fokozására, a szolgáltatások olcsóbbá válásának ösztönzésére.

Olcsóbb internetet

A törvény módosítása azonban hosszú folyamat, az elkövetkező hónapokban a szabályozás áttekintése a feladat - fűzte hozzá a miniszterjelölt. Hangsúlyozta: a szabályozás megváltoztatásán belül kiemelt fontosságúnak tekinthető az internet hozzáférhetőségének könnyítése, ugyanis Magyarország e tekintetben nem csak a nyugati, hanem a környező országoktól is elmarad. Utalt arra, hogy a hírközlési törvény áttekintésekor megoldást keresnek majd a kedvezményes internetezési lehetőségek megteremtésére, ahhoz csak piaci eszközök jöhetnek szóba.

Kovács Kálmán szólt a hatóságok belső kommunikációját lehetővé tevő Tetra-rendszerről is, amelynek a létrehozására irányuló eddigi kormányzati lépések gyors vizsgálatát kezdeményezi. - Az eddigi intézkedések jogszerűsége vitatható, ezért a Tetra-rendszer sorsáról csak a vizsgálatot követően lehet dönteni - emelte ki a miniszterjelölt.