György
14 °C
24 °C

Házkutatás az Intel japán irodáiban

2004.04.08. 12:26
Az Intel csütörtökön bejelentette, hogy japán irodáiban házkutatást tartott a versenyhivatal. Az ügyhöz közeli forrás szerint a világ legnagyobb processzorgyártóját tisztességtelen üzleti magatartással gyanúsítják.
Az Intel, melynek proceszorai öt számítógép közül négyben megtalálhatók, csütörtökön bejeletette: a japán versenyhivatal házkutatást tartott a Tokióhoz közeli Cukubában lévő irodáiban, írta a News.com.

A világ legnagyobb processzorgyártója közölte: együtt fog működni a hatóságokkal.

A cég japán részlege az ügyhöz közeli forrás szerint meg akarta akadályozni a konkurens gyártókat abban, hogy a számítógépgyártóknak szállítsanak. A japán versenyhivatal képviselője megerősítette, hogy vizsgálódnak az Intel körül.

Feltettek néhány kérdést

A japán személyiszámítógép-piac a harmadik legnagyobb a világon Kína és az USA után.

Az Intel fő versenytársa az Advanced Micro Devices (AMD). Shun Yoshizawa, az AMD Japan egyik igazgatója elmondta: a versenyhivatal náluk is járt csütörtökön, de hangsúlyozta, hogy ez nem házkutatás volt, és közölte: teljesen együttműködnek a hatóságokkal.

"Megjelentek ma, feltettek néhány kérdést, és véget is ért a találkozó - mondta Yoshizawa. - A hivatal azt gyanítja, hogy az Intel megsértett egy antitröszttörvényt, ennél többet nem tudunk."