16:00, November 29.
Ecuador 0
Szenegál 0
Kalifa Nemzetközi Stadion A csoport
16:00, November 29.
Hollandia 0
Katar 0
al-Bajt Stadion A csoport
20:00, November 29.
Wales 0
Anglia 0
Ahmad bin Ali Stadion B csoport
20:00, November 29.
Irán 0
Egyesült Államok 0

Feltörték a Külügyminisztérium honlapját

2000.05.18. 22:47
A Külügyminisztérium weboldalán jelenleg a miniszterelnököt kritizáló, infantilis versike található. Horváth Gábor szóvivő szerint még csütörtök este visszaállítják az oldalt, pénteken pedig kezdeményezik az elkövetők felelősségrevonását. Korábbi üzenetei alapján a Diablo nevű hacker romániai magyar lehet.
Csütörtök este 9 körül ismeretlen tettesek megváltoztatták a Külügyminisztérium weboldalának címlapját. A korábbi tartalom helyett jelenleg a miniszterelnököt kritizáló, infantilis versike található az oldalon. Az oldalt Diablo néven jegyző hacker aláírása tanúsága szerint a PentaGuard hackercsoport tagja. Szerdán az aula.online.hu oldalt törte fel egy Diablo nevű hacker, ahol az eredeti tartalmat egy húsvéti versikére cserélte.

Az Index május 18-án 21:08-kor kapta az értesítést a " t4dd" álnevű feladótól, hogy feltörték a Külügyminisztérium szerverét.

Hackertámadások Magyarországon

2000. március 15.
Az LHAK csoport a Synergon oldalára tiltakozó levelet helyezett el, melyben a BRFK hackerekkel kapcsolatos nyilatkozatait sérelmezték. A cég nem szenvedett anyagi kárt, így nem is tettek feljelentést.

2000. január 28.
Másodszor is feltörték az Elender szervereit, ezúttal bejutottak a központi gépre is, így közel 33 ezer felhasználó adataihoz jutottak hozzá. A cracker ezúttal a szerverek root jelszavait tette közzé.

2000. január 8.
Az Elender szerverét feltörve hackerek kicserélték a www.elender.hu főoldalát, valamint tréfásnak szánt üzenetükben közel 2000 elenderes felhasználó jelszavát tették közszemlére.

1999. július 20.
A Microsoft Magyarország viszonteladóknak szóló weboldalára gyalázó, gúnyos képeket és szövegeket tett fel a Rebels Hacker Crew hackercsapat.

1999. július 15.
A Gábor Dénes Műszaki Főiskola weboldalán egy ismeretlen hacker átírta a főmenüt és "humoros" megjegyzésekkel egészítette ki az eredeti oldalakat, de nem törölt le semmit.

1997. november 12.
A DataNet ügyfél-gépeknek fenntartott hálózatán, holland szerverről dolgozó hackerek az egyik ügyfél szerverét feltörve sok jelszóhoz jutottak hozzá, de a kapcsolt és bérelt vonali felhasználóinak jelszavai nem kerültek ki.

1997. március 19.
Több hazai levelezőlistára is felkerült egy 1996-os lista, mely 1200 MatávNet-előfizető azonosítóját és jelszavát tartalmazta. A listát vélhetően a cég munkatársa szerezte meg a MatávNet szervérenek üzemzavarát kihasználva.

Az mfa.gov.hu nevű szerveren a Netcraft adatai szerint Microsoft Internet Information Server 4.0 fut. A feltört oldal nagyjából egy órán át volt látható, a minisztérium szervere este fél 11 óta nem elérhető.

Horváth Gábor, a Külügyminisztérium szóvivője rendkívül sajnálatosnak és elítélendőnek nevezte az eseményt. Mint mondta, a minisztérium oldalai a polgárok tájékoztatását szolgálják, és nem ostoba tréfák űzésének fórumai. A minisztérium szakemberei jelenleg is az oldal visszaállításán dolgoznak, és remélik, hogy még ma este elkészülnek a helyreállítással. Horváth Gábor szerint az ügyet kivizsgáltatják, és kezdeményezik az elkövetők felelősségrevonását. Kérdésünkre, hogy tesznek-e büntetőfeljelentést, a szóvivő elmondta, hogy pénteken szakértőkkel elemeztetik a betörés következményeit, ezután döntenek majd a szükséges jogi lépések megtételéről.

A szóvivő egyelőre nem tudta megmondani, vajon a támadó letörölte-e az oldal korábbi tartalmát. Amennyiben bebizonyosodik, hogy nagy összegű kárt okozott a betörő, a törvények szerint akár öt év börtönbüntetésre is ítélhetik.

A feltört oldalak tanúsága szerint Diablo romániai magyar lehet. A katonai robotrepülőgépek fejlesztésével foglalkozó amerikai hivatal oldalát legalábbis így szignálta: ,,Hello from Romania, Diablo, Pentaguard member." Diablo erős politikai indíttatású hacker, az amerikai és kínai kormányhivatalok oldalain hagyott, rossz angolságú üzeneteiben az emberi jogokért, a kommunizmus, illetve V. Tudor és M. Cozma (Vadim Tudor, a Nagy-Románia Párt elnöke és Miron Cozma, a zsil-völgyi bányászok vezetője) ellen harcol. A Szabadság napilap szerint a román Pénzügyminisztérium honlapját 1999 novemberében egy Pentacomp néven futó hacker törte fel.  • Hírek
  • Bankszámla