Ágnes
-1 °C
2 °C

Megjött a 48,4 trilliós telefonszámla

2006.04.10. 11:20
Egy maláj férfi még januárban lemondta elhunyt édesapja telefon-előfizetését. Bár kifizette az utolsó számlát, a Telekom Malaysia számlázási rendszere most a magyar költségvetés főösszegének 3000-szeresét követeli tőle.

A 63 éves Yahaya Wahab csaknem elájult, amikor megkapta a legutóbbi telefonszámláját. A Telekom Malaysia arról értesítette, hogy 806,4 billió maláj ringittel, vagyis 48,4 trillió (4,84 x 1016) forinttal tartozik. Ez megközelítőleg háromezerszerese Magyarország éves költségvetésének.

A távközlési vállalat a tartozás megfizetését 10 napon belül követeli. A New Straits Times napilap hétfői beszámolója szerint Yahaya januárban kifizette korábban elhunyt édesapja utolsó, 84 ringgites (5040 forintos) telefonszámláját, és egyúttal lemondta az előfizetést.

Jövünk foglalni

A több billió ringites fizetési felszólítás három hónappal később, április 3-án érkezett az apa üresen álló házába. Yahaya Wahab szerint a Telekom Malaysia bátran jogi lépéseket tehet az ügyben.

A maláj férfi az újságíróknak kijelentette, alig várja, hogy mi fog most történni. A távközlési cég egyelőre nem reagált hivatalosan az esettel kapcsolatban.