Gábor, Karina, Ders
-3 °C
6 °C

Elbukta a nevét Milka Budimir

2005.03.14. 23:56
Több évig tartó per végeztével az amerikai Kraft Foods élelmiszeripari konszern elragadta Milka Budimir szabónőtől a milka.fr címet. Az sem segített, hogy a hölgy a lila tehenekre mázolt keresztneve miatt ellenpert indított.
Milka Budimir francia szabónő a továbbiakban kis üzlete népszerűsítésére nem használhatja az interneten a www.milka.fr webcímet. Ezzel az ítéletével a Párizs melletti Nanterre bírósága hétfőn helyt adott a Milka csokoládékat gyártó Kraft Foods keresetének, és eltiltotta Milka Budimir szabónőt a márkanév további használatától.

"Ebben az esetben sajnos a márkajog győzött a személyiségi jogok felett" - jelentette ki Gérard Haas, aki az 58 éves hölgyet képviselte a perben. Milka Budimir évekig védekezett az élelmiszeripari konszern vádjaival szemben.

Sőt mi több, ellenkeresetet nyújtott be az amerikai konszern ellen, mivel becsületesen szerzett keresztneve a márka minden egyes lila tehene felett ott díszeleg. Ez pedig a szabónő szerint a neve imidzsének csorbításával ért fel.

Ajándékba kapta

Milka Budimir a milka.fr alatt bejegyzett internetes címet a fiától kapta 2001 karácsonyára, jelentette ki Gérard Haas. A Kraft Foods csak 2002-ben ébredt, és bejelentette igényét a címre.

Milka asszonynak ez az egyetlen keresztneve, a Valencében, 'Milka Couture' név alatt futó üzletét pedig 1988-ben jegyeztett be, emlékeztetett az ügyvéd. A Kraft Foods Németországban már nyert pert más cégek lila színűre nyomtatott kekszes zacskói miatt, írta a dpa.

15%
3990 Ft
3392 Ft
15%
3499 Ft
2975 Ft