Gusztáv
-4 °C
1 °C

Számítógéptörésre ítélték tiltott játék miatt

2005.01.28. 16:34
A kétezer-négyszáz dolláros büntetésen túl két számítógépét is össze kellett törnie annak az új-zélandi férfinak, aki egy betiltott PlayStation-játékot másolt és árusított. A Manhunt című játékot Angliában egy gyilkosság miatt vette le polcairól a legnagyobb elektronikai áruházlánc.

Kétezer-négyszáz dollárra ítéltek egy új-zélandi férfit, mert egy betiltott játékot másolt és terjesztett, olvasható a TV New Zealand honlapján. A Manhunt című PlayStation-játék árusítása miatt Christopher William Jonesnak két számítógépét is meg kellett semmisítenie. Jones egy weboldalon árusította a kópiákat.

Extra pontok

A Manhunt volt az első játékprogram, amit betiltottak Új-Zélandon. A játékos egy elítélt gyilkost alakít, akit egy őrült filmrendező arra utasít, hogy minél borzalmasabb módon öljön meg embereket. Extra pontok járnak azért, ha különösen véres gyilkosságot sikerül kivitelezni, miközben az áldozat azért rimánkodik, hogy a feleségéért és gyermekeiért cserébe hagyják életben őt.

A hivatalos szervek továbbra is keresik a játék további példányait piacokon, boltokban és az interneten. Új-Zéland 2003-ban tiltotta be a játékot, Nagy-Britanniában 18 éven felüli besorolást kapott, Ausztráliában pedig 15 éven aluliak nem vásárolhatják meg. Nagy-Britannia legnagyobb elektronikai áruházlánca, a Dixons tavaly vette le polcairól a Manhuntot, miután egy gyilkosság tizenéves áldozatának szülei a játékot hibáztatták fiuk haláláért.