József, Bánk
-7 °C
0 °C

Utazzon az FBI-jal Thaiföldre!

2006.05.15. 10:30
Amikor Evans kapitány együttműködést ajánlott a Wicked Adventures Travelnek, nem sejthette, hogy pedofilkerítők helyett az amerikai szövetségi nyomozóhivatallal tárgyal. A férfi azt javasolta az FBI titkos ügynökeinek, hogy thaiföldi és fülöp-szigeteki szolgáltatásaikat terjesszék ki Hondurasra és Costa Ricára is. Tinédzserekkel házalt - harminc év börtönt is kaphat.

Utazási szájtnak álcázott pedofilcsapdával csalt tőrbe egy férfit az amerikai Szövetségi Nyomozóhivatal, jelentette a Smoking Gun, amelynek sikerült hozzájutnia egy a nyomozás részleteit leíró FBI-jelentéshez.

Azt nem tudni, összesen hány potenciális bűnözőt sikerült csapdába ejteniük a nyomozóknak, de az biztos, hogy egy 58 éves floridai férfi ellen vádat emeltek. Ha a bíróság elítéli, a férfit akár harminc évre is börtönbe csukhatják illegális szexuális szolgáltatások szervezése miatt.

Csintalan utak, gyermekkorú "kísérők"

#alt#
Wicked Adventures by FBI
Az FBI a tavaly indult Wicked Adventures Travel (WAT, csintalan kalandok utazási iroda) nevű kamuszájton hirdette a szolgáltatásait. A nem létező iroda a Fülöp-szigetekre és Thaiföldre kínált öt-tíznapos utakat 2000-3000 dollárért, és füstmentes, légkondicionált, vasalódeszkával és kávéfőzővel ellátott szobákban ígért szállást.

A csalit a nyomozók a szájtot leíró kulcsszavakban és az online kitöltendő jelentkezési lapon rejtették el. A kulcsszavak közé, amelyek alapján a keresők rátalálnak az oldalra, beírták "tíz éven aluli", "gyermek", "szexturizmus", "lolita", "ázsiai szűzek" kifejezéseket, a jelentkezéskor pedig ki lehetett választani, hogy az utazó milyen nemű és milyen idős "kísérőre" vágyik. A lehetőségek között szerepelt a 12 éven aluli kislány vagy kisfiú is.

Az FBI nyomozói ügyes marketingmunkát is végeztek: a WAT szolgáltatásait a célcsoport kedvenc netes tartózkodási helyein, többek között az alt.pedophilia.boys és az alt.sex.fetish.tinygirls newsgroupokban hirdették olyanoknak, akik egzotikus helyekre akartak utazni az általuk kiválasztott kísérővel.

Be akart szállni az üzletbe

Az a floridai férfi, aki Gary Evans kapitány néven tavaly augusztusban mailben megkereste az utazási irodát, nem szolgáltatásokra vágyott, hanem társulni akart. Azt ajánlotta a WAT-nak, hogy az együttműködés keretében terjesszék ki tevékenységi körüket két latin-amerikai országra, Hondurasra és Costa Ricára is.

Az FBI álcázott ügynökök egész szakaszával csapott le Evansre. A hivatalos, a Smoking Gun által megszerzett jelentésben csak UCA1, UCA2 (ez az undercover agent, a titkos ügynök rövidítése) néven emlegetett nyomozók többször beszéltek a férfival telefonon, és arra is rávették, hogy képeket küldjön magáról. A lebuktatásra indított hadművelet a hondurasi San Pedro Sulában ért véget, ahová az ügynökök azért utaztak, hogy élőben is kipróbálják az Evans által ajánlott szolgáltatást.

Megegyeztek a férfival abban, hogy 1000 dollárért három éjszakát töltenek a Hotel Copantlban, és ezért a pénzért a szállás mellett megkapják egy 14 és egy 16 éves lány szexuális szolgáltatásait is. Hosszas bonyadalmak és átütemezés után a férfi végül három lányt küldött a bedrótozott szállodai szobában várakozó nyomozókhoz, akik elkezdtek kekeckedni: túl idősnek nyilvánították a gyerekeket, és 12 éves vagy annál fiatalabb szexpartnert követeltek maguknak. Végül azzal az ürüggyel hagyták el a helyszínt, hogy felgyulladt az amerikai irodájuk, ezért sürgősen haza kell térniük.

Nem az FBI az egyetlen hatóság, amely online csapdákkal próbálja elejét venni a kiskorúak szexuális kihasználásának. Idén április végén alakult meg a brit rendőrség pedofilvadász-osztaga, a CEOP. A rendőrökből, pszichológusokból, pénzügyi és internetes szakértőkből álló csoport módszerei között szerepel, hogy csetszobákban magukat gyerekeknek kiadva próbálják tőrbe csalni a pedofilokat, illetve hogy az FBI-éhoz hasonló kamuszájtokat hoznak létre.

15%

Dan Brown Eredet

3990 Ft
3392 Ft
15%

Roger Moore Viszlát...

3200 Ft
2720 Ft