Konrád, Tivadar
9 °C
23 °C

Megúszta a pornónézegető gyermekápoló

2004.04.02. 12:07
A nagy-britanniai legfelsőbb bíróság elutasította azt a kérelmet, melyben egy munkaidőben pornóoldalakat nézegető gyermekkórházi ápoló büntetésének súlyosbítását kérték.
Nem súlyosbította a nagy-britanniai legfelsőbb bíróság annak az ápolónak a büntetését, akit pornónézegetésen kaptak a munkahelyén, írta a The Register.

Figyelmeztetés

Steven Truscott gyermekkórházi ápoló 2002 márciusában hat éjszaka nézegetett kemény pornót a számítógépen, mialatt éjszakai ügyeletben volt a middlesexi kórházban. Az ápolót emiatt megbízhatatlansággal vádolták, és a munkáját is elvesztette.

Az ápolók szakmai szervezete akkor figyelmeztetésben részesítette Truscottot, de nem távolította el a nevét a szakmai jegyzékből, mivel az ápoló megbánta, amit tett.

Túl enyhe

Az egészségügyi dolgozók felügyelete azonban "indokolatlanul enyhének" nevezte a büntetést, és a legfelsőbb bírósághoz fordult új meghallgatást és szigorúbb büntetést kérve. A felügyelet azt szeretné, ha Truscottot véglegesen eltávolítanák a szakmai jegyzékből, mivel így csak öt évig szerepelne a neve mellett figyelmeztetés.

Justice Collins bíró szerint viszont a korábbi büntetés nem volt túl enyhe, és a bizonyítékok szerint Truscott nem látogatott meg szándékosan gyerekpornóképeket tartalmazó oldalakat, így a pedofília vádja sem merült fel.

A bíró szerint "a felnőtt pornó nézegetése nem bűncselekmény, de a körülmények, melyek között Truscott úr ezt tette, rossz ítélőképességre vallanak. Ez indokolja elbocsátását".