Valér
2 °C
8 °C

Xboxért adta oda a Mikerowesoft.com-ot az egyetemista

2004.01.26. 17:16
Többek között egy Xbox konzolért cserébe mondott le a Mikerowesoft.com domainnévről a 17 éves Mike Rowe, aki augusztus óta működtette saját, programozással foglalkozó honlapját a Microsoftéhoz igencsak hasonlító néven.
A kanadai fiút először tavaly novemberben kereste meg a Microsoft, már ekkor azt követelve tőle, hogy adja át a nevet. Amikor az informatikusnak tanuló egyetemista megtagadta a kérés teljesítését, egy levélben felajánlották felmerült költségei megtérítését is, ami gyakorlatilag a domainbejegyzés ára, azaz tíz dollár lett volna.

Rowe-t ezzel az ajánlattal nem lehetett levenni a lábáról, ő sokkal szívesebben látott volna tízezer dollárt cserébe a névért, de végül bíróságon kívül mégis megegyezett a szoftvercéggel.

Sok dolga volt

Az egyezség szerint a Microsoft állja az új oldal költségeit, és segít minden forgalmat átirányítani Rowe új honlapjára, hogy a fiatalnak semmi kára ne származzon a névcseréből, írta a BBC. A cég jószándékát bizonyítandó Rowe ingyen részt vehet a Microsoft képzési progjamjain, és szüleivel együtt meghívták a vállalat redmondi központjába is.

Rowe nem tudta kommentálni az egyezséget, az apja ugyanis közölte az újságírókkal, hogy fia most túlságosan elfoglalt a vizsgái miatt.

A fiú azonban vasárnap elnézést kért az oldalán, hogy az utóbbi időben nem frissített, mivel sok dolga volt "az iskola, a vizsgák, a média, az új weboldal és a Microsofttal való egyezkedés miatt".