Letartóztatták a világ legaktívabb spamküldőit

2003.12.12. 17:35
Idén nyáron két hónap alatt több mint százezer panasz érkezett a két elfogott férfi ellen. A szigorú virginiai törvények alapján akár húsz év börtönbüntetést is kaphatnak.
A két észak-karolinai Jeremy Jaynes és Richard Rutowski fejenként négyszer követte el a kéretlen reklámlevelek tömeges kiküldésének bűntettét, jelentette be kedden Jerry W. Kilgore, a virginiai államügyész, írta a ZDNet. A vádirat Virginia állam spamellenes törvényén alapul, amely idén július elsején lépett életbe.

"Az elfogott két személy hatalmas bevételt szerzett ezzel a tevékenységgel, és tudomásom szerint nem volt semmilyen legális vállalkozásuk" - mondta Kilgore, azt azonban nem árulta el, hogy pontosan mennyit kerestek.

Jeremy Jaynes - aki Jeremy James és Gaven Stubberfield álnéven is ismert - a világ nyolcadik legnagyobb spamküldője, aki ellen több mint százezer panasz érkezett július 11. és augusztus 11. között, mondta Kilgore. A reklámlevelekben többnyire olcsó és kedvező befektetési ajánlatokat és a kiegészítő szoftvereket hirdettek.

Keménykezű Virginia

A világ internetes forgalmának több mint a fele átmegy Virginián, mert az AOL és még ezerháromszáz másik szolgáltató telephelye található az állam északi részén, Washington közelében. Virginiának van a legszigorúbb spamellenes törvénye az Egyesült Államokban; egyedül itt lehet büntetőpert indítani a spamelők ellen.  • Hírek
  • Személyi kölcsön