Aladár, Álmos
-1 °C
1 °C

Fellebbez az Ericsson-kém

2005.04.26. 20:28
Ártatlanságát bizonygatja és felmentését kéri a Svédországban három évre ítélt magyar férfi. A 26 éves cracker behatolt az Ericsson rendszerébe, és zsarolni próbálta a biztonságért felelős illetékeseket.
Fellebbezett a 3 évi börtönbüntetést kiszabó ítélet ellen az a 26 éves magyar férfi, aki betört a svéd Ericsson konszern rendszerébe. Sajtóhírek szerint a kémkedéssel vádolt hacker a felmentését kérte, írta a Business Week.

Mint arról lapunk korábban beszámolt, Richter Csabát a stockholmi kerületi bíróság bűnösnek találta az Ericsson számítógépes rendszerének feltörésében és titkos információk eltulajdonításában.

Fellebbezésében a magyar férfi ártatlanságát bizonygatja, és az ítélet megváltoztatását kéri, jelentette kedden a svéd TT hírügynökség. Nyomozók szerint a bűncselekményekre 2002 márciusa és júniusa között került sor Svédországban és más államok, köztük Magyarország területén.

Csak szólni akart

A magyar crackert 2004 októberében tartóztatták le. Kihallgatásain elmondta, hogy csak az Ericsson rendszerének biztonsági hiányosságaira szerette volna felhívni a figyelmet, és így bizonyítva rátermettségét munkához jutni a cégnél.

A nyomozás résztvevői elismerték, hogy Richter nem juttatta el a megszerzett információkat kívülállókhoz, az eljárás során pedig együttműködést tanúsított.