Klaudia
-3 °C
3 °C

Per miatt késhet az új Windows?

2006.05.19. 16:38
A biztonsági szoftvereket gyártó Symantec azt állítja, hogy a Microsoft üzleti titkokat lopott el tőle, ezért perrel próbálja megakadályozni a Windows Vista megjelenését.

A világ legnagyobb informatikai biztonsági cége beperelte a világ legnagyobb szoftvergyártóját. A Seattle állam egyik szövetségi bíróságán benyújtott vádiratban azt írja a Symantec, hogy az általa kifejlesztett technológiát használta fel a Microsoft rivális termékek és szolgáltatások kifejlesztéséhez, valamint azt állítja, hogy a Microsoft megszegte a Veritas nevű céggel kötött licencszerződés. A Veritast tavaly vásárolta fel a Symantec.

Kódblokád

A Symantec bírói végzéssel akarja leállítani a Microsoftnál a további fejlesztéseket e téren, illetve meg akarja tiltani a készülő Windows Vista operációs rendszer eladását és forgalmazását is. A Microsoftak igen rosszul jönne egy ilyen végzés, mivel a Vista már amúgy is késve jelenik meg, és az ú operációs rendszer nagyon fontos lenne a számára, hogy ne maradjon le riválisai mögött.

A panasz szerint a Microsoft semmibe veszi a Symantce szellemi tulajdonát, a Microsoft azonban azt állítja, hogy betartotta a szerződési feltételeket, és keményen dolgozik az ügy megoldásán.