Hackert bérelt magának az amerikai filmszervezet?

2006.05.30. 12:30
Visszavág a Valence Media az MPAA-nak: most a fájlcserélőcég perli a filmstúdiók szakmai szervezetét. A vád: adatlopás.
A Valence Media azzal vádolja az amerikai filmes szakmai egyesületet (MPAA), hogy 15 ezer dollárért bérelt fel egy embert, akinek az volt a feladata, hogy beszivárogjon a Valence Media rendszerébe, és adatokat lopjon el a médiacégtől, írja a TopTechNews.

A Valence-é a TorrentSpy, mely a neten fellelhető fájlcserélőket indexeli. A Wikipédia szerint a szolgáltatás több mint egymillió felhasználóval rendelkezik.

A perirat szerint a hacker belépett a TorrentSpy szervereire, és onnan pénzügyi információkat, magánjellegű maileket és érzékeny üzleti dokumentumokat lopott el. A Valence ügyvédje azt állítja, az MPAA érintett az adatlopásban.

A megvádolt egyesület szóvivője, Kori Bernard azt állítja, a vádak tökéletesen alaptalanok, és a Valence Media csak el akarja terelni a figyelmet arról, hogy a cég tudatosan könnyíti meg az internetes kalózkodást.

Még februárban az MPAA perelte be a TorrentSpyt, azzal vádolva az indexelő szolgáltatást, hogy működésével sérti a szerzői joggal védett munkákat.  • Tippek
  • Hírek