Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A Vivendi is állami támogatású internettel készül

2002.06.28. 20:45
Várhatóan a Matáv után a Vivendi is állami támogatású internetcsomagokat indít augusztus elsejétől - tájékoztatta az Indexet Lednitzky Péter, a cég kormányzati és külkapcsolati igazgatója. Mint mondta, a Vivendi jelenleg tárgyalásokat folytat a kormánnyal, terveik szerint a jövő héten már bejelenthetik az augusztusban induló új, támogatott csomagokat.
A Matáv délután jelentette be, hogy megállapodott az informatikai minisztériummal, és augusztustól az állami támogatásnak köszönhetően a jelenlegi piaci áraknál kedvezőbb áron nyújtja új internetes csomagjait, azok megjelenéséig pedig elhalasztja a jelenlegi kedvezmények megszüntetését. Az éjszakai időszakra kedvezményes internetes telefontarifát, a délutáni és hétvégi időszakra pedig két havidíjas csomagot vezet be a telefontársaság.

Üdvözlik az állami szerepvállalást

Lednitzky Péter a támogatott csomagok megjelenéséről elmondta, szükségesnek tartja az állami szerepvállalást a kis- és közepes lakossági internetfelhasználók hozzáférésének biztosításában, és üdvözölte a kezdeményezést. Az igazgató szerint a mostani együttműködés jó precedens lehet annak a nagy kérdésnek a megoldásában, hogy minél szélesebb rétegek juthassanak internet-hozzáféréshez. Mint mondta, az internet terjesztéséhez elengedhetetlenül szükséges az állami szerepvállalás, nemcsak a számítógéphez jutást segítő programokban, de a magyar tartalom fejlesztésében is.

Mint írtuk, a Matáv és az informatikai minisztérium hetek óta egyeztetett arról, hogyan lehetne megoldani az internetes kedvezmények - a Mindenkinek csomag és a 150 forintos kedvezmény - eltörlésével keletkezett problémát. A Matáv májusban jelentette be, hogy július elsejével eltörli kedvezményeit, kiváltva ezzel az internetezők felháborodását.

A minisztérium kezdeményezte, hogy a kormány és a szolgáltatók azonos nagyságrendű támogatást adjanak a kedvező internetelérési díjak kialakítása érdekében - áll a minisztérium péntek délutáni közleményében.