Vince, Artúr
-3 °C
1 °C

A Vivendi is állami támogatású internettel készül

2002.06.28. 20:45
Várhatóan a Matáv után a Vivendi is állami támogatású internetcsomagokat indít augusztus elsejétől - tájékoztatta az Indexet Lednitzky Péter, a cég kormányzati és külkapcsolati igazgatója. Mint mondta, a Vivendi jelenleg tárgyalásokat folytat a kormánnyal, terveik szerint a jövő héten már bejelenthetik az augusztusban induló új, támogatott csomagokat.
A Matáv délután jelentette be, hogy megállapodott az informatikai minisztériummal, és augusztustól az állami támogatásnak köszönhetően a jelenlegi piaci áraknál kedvezőbb áron nyújtja új internetes csomagjait, azok megjelenéséig pedig elhalasztja a jelenlegi kedvezmények megszüntetését. Az éjszakai időszakra kedvezményes internetes telefontarifát, a délutáni és hétvégi időszakra pedig két havidíjas csomagot vezet be a telefontársaság.

Üdvözlik az állami szerepvállalást

Lednitzky Péter a támogatott csomagok megjelenéséről elmondta, szükségesnek tartja az állami szerepvállalást a kis- és közepes lakossági internetfelhasználók hozzáférésének biztosításában, és üdvözölte a kezdeményezést. Az igazgató szerint a mostani együttműködés jó precedens lehet annak a nagy kérdésnek a megoldásában, hogy minél szélesebb rétegek juthassanak internet-hozzáféréshez. Mint mondta, az internet terjesztéséhez elengedhetetlenül szükséges az állami szerepvállalás, nemcsak a számítógéphez jutást segítő programokban, de a magyar tartalom fejlesztésében is.

Mint írtuk, a Matáv és az informatikai minisztérium hetek óta egyeztetett arról, hogyan lehetne megoldani az internetes kedvezmények - a Mindenkinek csomag és a 150 forintos kedvezmény - eltörlésével keletkezett problémát. A Matáv májusban jelentette be, hogy július elsejével eltörli kedvezményeit, kiváltva ezzel az internetezők felháborodását.

A minisztérium kezdeményezte, hogy a kormány és a szolgáltatók azonos nagyságrendű támogatást adjanak a kedvező internetelérési díjak kialakítása érdekében - áll a minisztérium péntek délutáni közleményében.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!