József, Bánk
-6 °C
0 °C

Több ezer warezoló állhat bíróság elé

2004.12.13. 16:43
A német rendőrség felszámolt egy szájtot, ahol az internetezők zenék, mozifilmek, játékok és szoftverek illegális másolatait vásárolhatták meg. A hatóság több ezer felhasználó nevét tudja.
Három hónappal ezelőtt a német rendőrség letartóztatott egy negyvenhat éves ügyvédet, aki két türingiai testvérével együtt szoftverek, játékok és mozifilmek kalózmásolatait értékesítette az ftpwelt.com szájton. A nagy sebességű hálózaton elérhető weboldal több mint egy évig üzemelt.

A letölthető tartalmak között olyan mozifilmek is voltak, amelyeket digitális videokamerával vettek fel mozikban. A rendőrség szerint az jelenleg is őrrizetben levő férfi több mint egymillió eurós bevételt szerezhetett.

A szerzői jogok megsértőit üldöző német szervezet azt állítja, hogy megszerezte azt a listát, amely a szájt negyvenötezer fizető ügyfelének a nevét tartalmazza, és egyes becslések szerint a rendőrség legalább tizenhatezer kalózmásoló nevét tudja, akik komoly pénzbüntetésre vagy éppen börtönbüntetésre is számíthatnak. Egyelőre nem tisztázott, hogy mikor és mivel vádolják meg a lebukott jogsértőket.