Itt van 2012 legborzasztóbb száma

2012.11.10. 07:26

Rebecca Black és a péntek esti bulizásról szóló, faék egyszerűségű slágere, a Friday 2011 egyik legnépszerűbb mémje volt, a videoklip százmilliós nézettséget produkált a YouTube-on, és pár hét alatt több negatív osztályzatot gyűjtött össze, mint a videómegosztón hagyományosan a leginkább gyűlölt előadónak számító Justin Bieber bármelyik száma. Néhány hónapos tündöklés után Rebecca Black méltán tűnt el a süllyesztőben, most azonban itt az utódja, Nicole Westbrook, aki mögött véletlenül éppen a Friday szerzője és felfuttatója, Patrice Wilson producer áll.

Westbrook slágere, a Thanksgiving remek időzítéssel, éppen egy héttel az amerikaiak kedvenc ünnepe, a hálaadás előtt jelent meg, és as internet máris az új Fridayként ünnepli, illetve szörnyülködik rajta. A recept egészen hasonló a Friday-éhez: tizenpár éves kislány énekes gagyi zenei alapra butuska szöveget énekel, csak ezúttal nem a hét napjait, hanem az amerikai ünnepeket veszi sorra, és állapítja meg, hogy a hálaadás a legjobb közülük.

A "cant be hateful, gotta be grateful" (ne légy gyűlölködő, légy inkább hálás) sor máris szállóige, főként hogy ezt Nicole nem is mikrofonba, hanem egy sült pulykacombba énekli a klipben. És ez csak egy a videó megannyi vidám és groteszk pillanata közül. Nicole egy rapbetéttel is megpróbálkozik, de azt már tényleg nagyon nehéz tolerálni, még a magyar könnyűzene különösen extrém vadhajtásain edződött ízléssel is.  • Tippek
  • Bankszámla